Brezilya İsrail’deki elçiliğini Kudüs’e taşıyor

Geçen hafta Brezilya devlet başkanı seçilen sağcı Jair Bolsonaro, İsrail’deki büyükelçiliklerini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımayı planladığını söyledi.

SHABER3.COM



Brezilya’nın yeni devlet Başkanı Bolsonaro, ilk yabancı dildeki söyleşini İsrailli gazete Israel Hayom’a verdi.


İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilenen gazeteye konuşan Bolsonaro, Tel Aviv’de bulunan elçiliklerini Küdüs’e taşımayı planladıklarını söyledi.

İsrail’in egemen bir devlet olduğunu dile getiren Bolsonaro, başkentini de seçmekte özgür olduğunu ve başka ulusların bunu belirleyemeyeceğini belirtti.


Brezilya devlet başkanı, ayrıca ülkedeki Filistin elçiliğinin başkanlık sarayına çok yakın olduğunu da belirterek, “Hiçbir elçilik saraya bu kadar yakın olamaz, taşınmasını planlıyoruz. Bence, başka çözüm yok” dedi. Başkan ayrıca “Kaldı ki, bir büyükelçilik açması için Filistin’in önce devlet olması gerekir” diye konuştu.

Brezilya harekete geçmesi halinde ABD ve Guatemala’nın ardından büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan üçüncü ülke olacak.

Irkçı, homofobik ve kadın düşmanı olmakla suçlanan 63 yaşındaki Bolsorano geçen cuma Brezilya’nın devlet başkanı seçilmişti.

Netanyahu’da Bolsorano’nun zaferi için iki halkın dostluğunu ve ilişkilerini güçlendireceğini söylemişti. Ayrıca İsrail başbakanının, Bolsorano’nun ocak ayında yapacağı yemin törenine katılması bekleniyor.
<< Önceki Haber Brezilya İsrail’deki elçiliğini Kudüs’e taşıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER