Braga ile Fenerbahçe çeyrek final için 22.05'te karşı karşıya geliyor


UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda rövanş maçları bu akşam Avrupa'nın çeşitli kentlerinde yapılacak karşılaşmalarla tamamlanacak. Kupadaki tek temsilcimiz Fenerbahçe, 1-0 yendiği ilk maçın rövanşında Portekiz'in Braga takımı ile deplasmanda karşılaşıyor.

Portekiz'in Braga şehrindeki Municipal de Braga Stadyumu'nda TSİ 22.05'te başlayacak maçı Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Ivan Bebek yönetecek. Bebek'in yardımcılıklarını Tomislav Petrovic ve Miro Grgic yapacak. Karşılaşma TRT-1'den aynı saatten itibaren naklen ekranlara gelecek.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanşında Portekiz'in Braga takımına konuk olacak Fenerbahçe, ilk maçta elde ettiği 1-0'lık galibiyetin avantajını koruyarak çeyrek final vizesi almak istiyor. İstanbul'da yapılan ilk maçta rakibini Mehmet Topal'ın tek golüyle geçen sarı lacivertliler, avantajlı gittiği Portekiz'de çeyrek finale çıkmak için mücadele verecek.

Avrupa'da 8 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, son yenilgisini 6 ay önce almıştı. 8 maçta dörder galibiyet ve beraberlik yaşayan sarı lacivertliler, en son A Grubu'nun ilk karşılaşmasında 17 Eylül 2015'te İstanbul'da Molde'ye 3 - 1 kaybetmişti.

Fenerbahçe, Avrupa'da deplasmanda da 5 maçtır yenilmiyor. En son UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'e 3-0 kaybeden sarı lacivertliler, daha sonraki 5 maçtan 2 galibiyet ve 3 beraberlikle ayrıldı.

FENERBAHÇE'NİN TUR İHTİMALLERİ

Braga'nın resmi karşılaşmalardaki 15 maçlık yenilmezlik serisi de geçen hafta Fenerbahçe'nin 1 - 0'lık galibiyetiyle sona ermişti.

İlk maçı sahasında gol yemeden kazanarak avantaj elde eden sarı lacivertliler, Braga karşısında her türlü galibiyet ve beraberlikte çeyrek finale yükselecek. Gol attığı tek farklı yenilgilerde de turu geçecek Fenerbahçe, iki farklı yenilgilerde ise elenecek. Mücadelenin 1-0'lık skorla Braga üstünlüğüyle sona ermesi durumunda maç uzatmalara, yine 1-0'lık skor değişmezse seri penaltılara gidecek.

Portekiz temsilcisi Braga'da sarı kart cezalısı Brezilyalı oyuncu Luiz Carlos Moreira forma giyemeyecek.

Temsilcimiz Fenerbahçe'de ise Lazar Markoviç dışında eksik bulunmuyor. Grupta oynanan Celtic maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç ceza alan Brezilyalı oyuncu Diego Ribas, cezasını tamamladığı için Braga karşısında forma giyebilecek. Sakatlığından dolayı Beşiktaş derbisinden sonra görev alamayan Gökhan Gönül'ün de Braga maçında oynama ihtimali bulunuyor.

Bu arada sarı lacivertlilerde 3 oyuncu, Avrupa'da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Fenerbahçe'nin Braga'yı eleyerek turu geçmesi durumunda, bu sezon gruplardan itibaren Avrupa'da ikişer sarı kartı bulunan Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Bruno Alves, Braga maçında sarı kart görmeleri durumunda çeyrek finalin ilk karşılaşmasında oynayamayacaklar.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'LERİ

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında karşı karşıya gelecek olan Braga ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan maçta takımların muhtemel 11'leri ise şöyle:

Stat: Municipal de Braga
Hakemler: Ivan Bebek, Tomislav Petrovic, Miro Grgic (Hırvatistan Futbol Federasyonu)
Braga: Matheus, Baiano, R. Ferreira (Boly) , A. Pinto , Goiano, Josue, Vukcevic, Mauro, Rafa, Ahmed Hassan, Stojiljkovic
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego Ribas, Alper Potuk, Robin van Persie, Volkan Şen

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE GECENİN PROGRAMI

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçlarından bu akşam Avrupa'nın çeşitli kentlerinde oynanacak karşılaşmalardan 3'ü TSİ 20.00'de, aralarında temsilcimiz Fenerbahçe'nin Braga ile oynayacağı karşılaşma da dahil 5'i ise TSİ 22.05'te başlayacak. Kupada günün maç programı, başlama saatleri ve ilk maçların skorları ise şöyle:

20.00 Valencia (İspanya) - Athletic Bilbao (İspanya): İlk maç: 0 - 1
20.00 Lazio (İtalya) - Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti): İlk maç: 1 - 1
20.00 Bayer Leverkusen (Almanya) - Villarreal (İspanya): İlk maç: 0 - 2
22.05 Braga (Portekiz) - Fenerbahçe: İlk maç: 0 - 1
22.05 Sevilla (İspanya) - Basel (İsviçre): İlk maç: 0 - 0
22.05 Manchester United (İngiltere) - Liverpool (İngiltere): İlk maç: 0 - 2
22.05 Anderlecht (Belçika) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna): İlk maç: 1 - 3
22.05 Tottenham Hotspur (İngiltere) - Borussia Dortmund (Almanya): İlk maç: 0 - 3
CİHAN
<< Önceki Haber Braga ile Fenerbahçe çeyrek final için 22.05'te karşı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER