Bozdağ: Seçilmiş olmak suç işleme hakkı vermez!

Adalet Bakanı Bozdağ, 28 belediyeye yeni görevlendirmeye ilişkin, "Belediyelere yapılan görevlendirme, demokratik hukuk devletine sahip çıkmaktır. Seçilmiş olmak, seçilene suç işleme hak ve yetkisi vermez." dedi.

Hakkari'de kayyım arbedesi!

Seçilmiş olmak suç işleme hak ve yetkisi vermez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, İçişleri Bakanlığınca, 28 belediye başkanının yerine kayyım atanmasıyla ilgili açıklama yaptı. 

Bozdağ, demokratik hukuk devletinde, seçimle işbaşına getirilen belediye başkanları ve meclis üyelerinin vazifelerini kanunlara uygun yapmak zorunda olduğuna dikkati çekti.

Bozdağ, "Belediye başkanları, meclis üyeleri, halka hizmet için gönderilen paraları terör örgütüne aktararak terörü finanse ederse, belediyenin araçlarını, ekipmanlarını ve imkanlarını terör örgütünün eylemlerinde kullandırırlarsa demokratik meşruiyetlerini kaybederler." ifadesini kullandı.

"Görevlendirme, demokratik hukuk devletine sahip çıkmaktır"

Hiçbir demokratik hukuk devletinde belediye başkanları ve meclis üyelerinin belediye gelirlerini terör örgütüne aktarıp, terörün finansmanını yapmasına, terör örgütünün eylemlerinde belediye araçları, ekipleri ve imkanlarının kullandırmasına izin verilmemesi gerektiğine işaret etti:

"Bu nedenle belediyelere yapılan görevlendirme, milletin iradesine, milletin hukukuna, demokrasiye kısaca demokratik hukuk devletine sahip çıkmaktır. Belediyenin imkanlarının yasadışı yollarla teröre ve terör örgütlerine aktarılarak, terör örgütünün finansmanına engel olmaktır, belediyenin araçlarının, ekipmanlarının ve diğer imkanlarının terör örgütünün eylemlerinde kullanılmasına izin vermemektir.

Seçilmiş olmak, seçilene suç işleme hak ve yetkisi vermez. Hiç kimse, 'Bunlar seçilmiş, suç olsun olmasın dilediklerini yapabilir' diyemez. Türkiye, terörle etkin ve kararlı mücadelesini, hukuk içinde ve hukuka uygun biçimde bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir."

Bozdağ hakkında yargıya müdahale fezlekesi hazırlanmıştı

17-25 Aralık sürecinde İzmir Liman yolsuzluğu başta olmak üzere 3 ayrı soruşturmaya müdahale ettiği gerekçesiyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında dönemin cumhuriyet başsavcıları tarafından fezleke hazırlanmış ancak yapılan yasal düzenlemeyle Bozdağ kurtarılmıştı!


<< Önceki Haber Bozdağ: Seçilmiş olmak suç işleme hakkı vermez! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER