BOÜ'lü öğrenciler yaşayarak engellilerin sorunlarına ortak oldu


Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) öğrencileri Altınokta Görme Engelliler Derneği ve Yağmur Çocukları Derneği'nden gelen misafirlerle çeşitli aktiviteler yaptı. Öğrenciler etkinliğin amacını, 'engellilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek, engelli derneklerine maddi yardımda bulunmak ve engelsiz vatandaşların onları daha iyi anlamasını sağlamak' olarak açıkladı.

Engellilerle amfide derse giren BOÜ'lü öğrenciler onlara üniversiteli olmanın heyecanını yaşattı. Görme engelli vatandaşları daha iyi anlamak adına özel olarak tasarlanan karanlık oda ise ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü. Odaya girenlerden farklı yerlere yerleştirilen eşyaları en kısa sürede bulup getirmeleri istendi.

Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Bahadır Sevgin, yaşadıklarını anlatırken şu ifadeleri kullandı: "Görme engelli olmak gerçekten çok zormuş. Bu etkinlikte bunu çok daha iyi anladım. Küçük bir odada istenen bir kaç şeyi bulana kadar ne kadar zaman geçti. Engelli vatandaşlarımız koca bir dünyada bu şekilde yaşıyor. Onlara çok daha fazla yardım etmeliyiz."

Bir başka etkinlikte de gözleri bağlanan öğrencilerden ellerindeki bastonla önlerine koyulan engellere çarpmadan yürümeleri istendi. İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Seçil Ezgi Köse yaşadığı tecrübeden sonra şunları aktardı: "Görme engelli kardeşlerimizin işi gerçekten çok zor. Önüme koyulan engelleri önceden gördüğüm halde yanlış bir yere çarpar mıyım? diye tedirgin oldum. Sonuçta her yer karanlık. Biz bu kardeşlerimizin ışığı olmalıyız. Bundan sonra bu konuda daha duyarlı olacağım."

Öğrencilerin yaptığı hediyelik eşyalar satılarak gelirleri derneklere bağışlandı. Program, "Görme Engellilerin Sosyal Hayattaki Sorunları" adlı panelin ardından engelli vatandaşlara verilen temsili diplomaların ardından sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber BOÜ'lü öğrenciler yaşayarak engellilerin sorunlarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER