Bosna yargısı AKP'nin hukuksuz iade talebini reddetti

Reuters, Bosna-Hersek yargısının AKP'nin iadesini istediği, hizmet hareketine mensup bir Türkiye vatandaşıyla ilgili talebi reddettiğini haberleştirdi

SHABER3.COM

Reuters'in haberine göre Bosna'da federal temyiz mahkemesi, H.G. isimli Türk vatandaşının iade talebini reddetme kararı alırken bunu Ankara'nın teslimini talep etmesinden önce G.'nin sığınma başvurusu yapmış olmasına dayandırdı.

BM VE AB 'BÖYLE BİR TERÖR ÖRGÜTÜ YOK' DİYOR

Kararda söz konusu kişi hakkındaki ''F... terör örgütü üyesi olduğu'' suçlamalarının teyit edilemediği, çünkü Birleşmiş Milletler ya da Avrupa Konseyi kararlarında böyle bir terör örgütünün yer almadığı vurgulandı. Temyiz kararının kamuoyuna açıklanmadığı belirtilirken mahkeme, Reuters'in bu dosyayla ilgili daha fazla ayrıntı ve başka iade talepleri olup olmadığı sorusuna yanıt vermedi.

AKP hükümetinin özellike yurtdışında görev yapan öğretmenlere yönelik çeteler aracılığıyla kaçırma ya da geri kalmış ülkelerde yoz siyasetçi ve bürokratlara rüşvet dağıtarak eğitimcileri iade ettirme dışında, kendi açısından başarıya ulaştırdığı hukuki hamlesi bulunmuyor.
<< Önceki Haber Bosna yargısı AKP'nin hukuksuz iade talebini reddetti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER