Boş 'Gül tartışması' sona erdi: Partilerden aday olamıyor

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Saadet Partisi ile cumhurbaşkanı adaylığı konusunda uzlaşma sağlayamadı. On gündür süren ve gündemi meşgul eden Gül meselesi de artık tamamen kapandı

SHABER3.COM

Saadet Partili bir yetkili, "Gül ısrarla çatı aday olmak istediğini belirtiyor. Akşener'in durumu nedeniyle bu mümkün olmuyor" dedi.

Reuters'ın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorusu üzerine değerlendirme yapan Saadet Partili bir yetkili, "Gül ısrarla çatı aday olmak istediğini belirtiyor. Akşener'in durumu nedeniyle bu mümkün olmuyor. CHP'ye de bunu kabul ettirmek söz konusu değil. O nedenle görüşmelerimizden sonuç alamadık. Kendisi Saadet Parti'nin adayı da olmayacak" dedi.

Gül'ün yarın yapacağı açıklama hakkında bilgi sahibi olmadıklarını vurgulayan SP'li yetkili, "Gül'ün çatı aday olma isteğinin önünde CHP'nin yanı sıra, bizim partimiz içerisinde de bazı engeller vardı. Genel Başkan bunların hepsini aştı. Ancak Gül istemedi" ifadesini kullandı.

Hürriyet'in aktardığı habere göre yetkili, SP'nin süreç içerisinde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını değerlendireceğini de belirtti.

<< Önceki Haber Boş 'Gül tartışması' sona erdi: Partilerden aday olamıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER