Bombalı saldırıya her kesimden tepki yağdı

Resmi rakamlara göre 28 kişinin öldüğü 100'e yakın insanın yaralandığı Suruç'taki korkunç patlamayla ilgili gelen tepkiler...

Bombalı saldırıya her kesimden tepki yağdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısının yürekleri yaktığını belirterek, terörü ve onu besleyenleri lanetledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suruç'taki saldırı hakkında "Suruç'taki hain saldırı yüreklerimizi yaktı. Gencecik evlatlarımızı kaybetmenin acısı tarifsiz. Terörü ve onu besleyenleri lanetliyorum" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya resmi rakamlara göre 27 kişinin öldüğü 100'e yakın insanın yaralandığı Suruç'taki patlamayla ilgili olarak, "Suriye'ye yada başka ülkelere benzeyebiliriz. Büyük ihtimalle DAEŞ parmağı olduğu kesin gibi bir hadiseyle karşı karşıyayız. Bu çıkarsa ortaya bu Suruç'la bitmeyeceğini bilmemiz gerekiyor" diye konuştu. 

HDP Milletvekili Leyla Güven ise patlamayla ilgili olarak "Grupta canlı kalmadığı söyleniyor" derken HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da canlı bomba ihtimali üstünde durduklarını söyledi. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Suruç Devlet Hastanesi'nde kan ihtiyacı olduğunu Twitter'dan duyurdu.

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Suruç'taki patlamayı "bu bir katliam" olarak nitelendirdi. Patlama konusunda henüz ellerinde ayrıntılı bilgi olmadığını, ancak çok sayıda ölü ve yaralı oludğuna ilişkin bilgiye ulaştıklarını söyledi.  Bölgede bir cenazede olan vekiller, acilen patlama yerine harekete geçtiklerini, halen yolda olduklarını söyleyen Buldan, kendilerinin ise sağlık bakanlığı üzerinden bölgeye ambulans göndermeye çalıştıklarını söyledi. 

'GRUPTA CANLI KALMADIĞI SÖYLENİYOR'

HDP Milletvekili Leyla Güven, "Ben yoldayım 15 dakika sonra orada olacağım. Katliam büyük. Canlı bomba olma ihtimali çok yüksek. Yaralılar bile parçalanmış. Bu katliamı planlayanlar tarihte lanetlenecekler. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak da güvenlik sağlanamamışsa bunun sorumluluğu gerçekten ağırdır, hesabı verilecektir. Çok büyük bir katliam yaşandı. Ölü sayısı için kuşkulu bilgiler veriliyor, grupta canlı kalmadığı söyleniyor" açıklamasında bulundu.

Bakan Çelik, Suruç'taki terör saldırısını lanetledi
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki saldırının, Türkiye'ye karşı yapılmış katliam amaçlı bir saldırı olduğunu belirterek, "Bu saldırı ile topyekun Türkiye hedef alınıyor. Bu saldırıya karşı her kesimden insanımızın, hepimizin et ve tırnak gibi bütünleşmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklama yapan Çelik, Suruç'taki terör saldırısını lanetledi.
  Ömer Çelik, "Canlarımızı kaybettik. İçimiz yandı. Bu saldırı doğrudan topyekun Türkiye'yedir. Bu saldırı Türkiye'ye karşı yapılmış katliam amaçlı bir saldırı. Bu saldırı ile topyekun Türkiye hedef alınıyor. Bu saldırıya karşı her kesimden insanımızın, hepimizin et ve tırnak gibi bütünleşmesi lazım. Hep beraber tek ses olarak bu katliamı gerçekleştirenlere karşı duracağız. Bu saldırıya en etkili şekilde cevap vermeliyiz; tek ses, tek yürek olmalı, kenetlenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay:- "Bu, Türkiye'ye karşı yapılmış bir hain saldırıdır, biz böyle görüyoruz"


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili, "Bu, Türkiye'ye karşı yapılmış bir hain saldırıdır, biz böyle görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, Suruç'ta saat 12.00 civarında terör saldırısı yaşandığını, ilk belirlemelere göre 27 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti.
Huzurlu bir bayram ertesi ülkenin huzurunu bozmayı hedefleyen bu terörü şiddetle kınayan ve lanetleyen Atalay, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Atalay, şunları kaydetti:

 "Bu, Türkiye'ye karşı yapılmış bir hain saldırıdır, biz böyle görüyoruz. Hükümetimiz en hızlı şekilde hareket ediyor, üç bakanımız hemen bölgeye gidiyor. İçişleri Bakanlığı teknik ekiplerini hemen olay yerine gönderdi. Başbakanlıkta kriz merkezi kuruldu. Gereken her çalışma yapılıyor. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. AK Parti olarak bu hain saldırıyı lanetliyor ve gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz."

Masum Türker: İstihbarat zaafiyeti var


Demokratik Sol Parti(DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’yi çok büyük bir tehlikenin beklediğini vurgulayıp, Suruç’ta yaşanan saldırıyı kınadı. Bombalı saldırıya ilişkin Cihan muhabirinin sorularını cevaplayan Türker, Türkiye’de bir rehavet havası estiğini ve terörist örgütlerinin de yaşanan istihbarat zafiyetlerinden yararlandığını söyledi.

Güçlü: Bölgedeki çatışmaları Türkiye'ye taşımak gibi bir koku geliyor

Siyasetçi-Yazar İbrahim Güçlü, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi önünde meydana gelen patlamayı değerlendirdi. Patlamanın kim tarafından gerçekleştirdiğine dair somut bir bilgi olmadığını ama görünenin IŞİD'i işaret ettiğini belirten Güçlü, "Bölgedeki karışıklık ve çatışmaları Türkiye'ye taşımayı istemek gibi bir koku geliyor." dedi.

Akdoğan:- ''Suruç'taki alçak saldırıyı ve insanlıktan nasibini almayan alçakları lanetliyorum''
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, ''Suruç'taki alçak saldırıyı ve insanlıktan nasibini almayan alçakları lanetliyorum'' açıklamasında bulundu.    Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklama yaptı.

 Türkiye'ye, milletimizin birlik ve bütünlüğüne, huzur ve barışa yönelen bu tür terörist saldırıların hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacağını belirten Akdoğan, ''Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Devlet, hükümet ve millet olarak bunları boşa çıkaracağız'' ifadesini kullandı.

CHP’Lİ VEKİL: YARALILAR İÇİN KAN ARANIYOR

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Suruç'taki patlamada yaralananlar için Suruç Devlet Hastanesi'nde kan ihtiyacı olduğunu Twitter'dan duyurdu.

ÖDP, Suruç katliamını lanetledi
 Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Suruç ilçesinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na yönelik yapılan katliamı lanetledi, “Emperyalizm, IŞİD ve AKP Ortadoğu'da ve ülkemizde yenilecektir." dedi.

TGC: Karanlık güçler yine iş başında


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Suruç'taki Amara Kültür Merkezi önünde meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklama karanlık güçlerin yine iş başında olduğunu belirttti. TGC açıklamasında, “Karanlık güçler yine iş başındadır. Halkı ve gazetecileri hedef alan bu saldırıyı kınıyoruz. Faillerin en kısa sürede bulunmasını diliyoruz.” denildi.

'SALDIRIYI NORMAL KARŞILADIM'

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Suruç ilçesinde Amara Gençlik ve Kültür Merkezi'nde yaşanan intihar saldırısıyla ilgili olarak, "Saldırıyı anormal karşılamadım. Rojava’daki yenilgilerinin acısını burada çıkarmaya çalışıyorlar. Saldırının asıl hedefi ne Suriye ne Irak’tır, hedef o ülkelerden daha laik olan Türkiye’nin bütünüdür. Ama Türkiye bunun farkında değildir." dedi.

'AKLA GELEN BELLİ'

HDP Milletvekili Ziya Çalışkan saldırıyla ilgili olarak, "Saldırının amacı 19 Temmuz Rojova devriminin yıldönümü. IŞİD'in bir eylemi olarak düşünüyoruz. Akla gelen belli zaten. Bir intikam saldırısı, barbalık olarak düşünüyoruz. 20'nin üzerinde yaralı arkadaşımız var. Vatandaşlarımız hastanede. Kitlesel bir destek var" açıklamasında bulundu.


<< Önceki Haber Bombalı saldırıya her kesimden tepki yağdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER