Bombalı saldırıda ölen Yurtgül ve Akhamur son yolculuklarına uğurlandı

Bombalı saldırıda ölen Yurtgül ve Akhamur son yolculuklarına uğurlandı

Suruç'taki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde son yolculuklarına uğurlandı.

Kobani'nin yeniden inşası için Suruç'ta bulunan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) üye gençlerin açıklama yaptıkları sırada uğradıkları bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur'un cenazeleri yapılan otopsinin ardından Kızıltepe ilçesine gönderilmek üzere belediye morguna kaldırıldı.

Belediye morgundan öğle saatlerinde konvoy eşliğinde alınan Yurtgül ve Akhamur'un cenazeleri Kızıltepe ilçesine getirildi. Kızıltepe ilçe girişinde yüzlerce araç konvoyunun katılımı ile karşılanan cenazeler için ilçe girişindeki binalarda ve yollarda yüzlerce vatandaş 'şehit namırın' sloganları attı.

Cenazelerin karşılanması sırasında DBP, HDP Mardin il ve ilçe örgütleri, HDP Mardin milletvekilleri Enise Güneyli, Erol Dora, Gülser Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, DBP'li Mardin bölge belediye eş başkanları, Büyükşehir daire başkanları, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER), Barış Anneleri, Özgür Kadınlar Kongresi (KJA) üyeleri hazır bulundu.

Yurtgül ve Akhamur'un cenazeleri daha sonra son bir defa baba ocağına götürüldü. Baba ocağından alınan Yurtgül ve Akhamur'un cenazeleri daha sonra Atatürk mahallesi Dere yolu üzerinde bulunan mezarlığa omuzlara alınarak yürüyüş halinde götürüldü. Yürüyüş sırasında Abdullah Öcalan posterleri, Yurtgül ve Akhamur'un fotoğrafları, YPG, YPJ bayrakları taşınırken sık sık 'bijî serok Apo', 'şehit namırın', 'katil Erdoğan', 'katil IŞİD işbirlikçi AKP', 'PKK bunun hesabını soracak' sloganları atıldı.

Emrullah Akhamur'un annesi Zehra Akhamur ile Murat Yurtgül'ün annesi Şemse Yurtgül tabutun başında çocuklarının cansız cesedine sarılarak ağıtlar yaktı. IŞİD terör örgütüne lanet okuyan Şemse Yurtgül ile Zehra Akhamur sık sık tabutlara sarılması ise tören alanında bulunanları gözyaşlarına boğdu.

Çocuklarını toprağa vermek için mezarları başında bekleyen Murat Yurtgül babası Şerif Yurtgün ile Emrullah Akhamur'un babası Nimet Akhamur'un oldukça üzgün olduğu görüldü. Düzenlenen törenin ardından Emrullah Akhamur ile Murat Yurtgül yan yana toprağa verildi. Cenazelerin mezarlığa bırakılması sırasında aile fertlerinin tabuta sarılarak ağıtlar yaktı.

ONLAR BARIŞ İÇİN KARDEŞLİK İÇİN VEFAT ETTİLER

Çocuğunu toprağa veren Emrullah Akhamur'un annesi Zehra Akhamur, "Oğlumun yolu, bizim yolumuzdur. Onlar barış için kardeşlik için vefat ettiler. Kimsenin ciğeri yanmasın. Bundan sonra anaların ciğeri yanmasın. Barış istiyoruz. Artık yeter. Oğlum okul okuyordu. Öğretmen için okul okuyordu. Yeni mezun oldu. Hayali öğretmen olmaktı. Fakat IŞİD terörü oğlumu benden aldı." dedi.

Emrullah'ın kız kardeşi Cemile Akhamur, IŞİD'e lanet yağdırarak, "Kardeşimi öldürenlere lanet olsun. Başka söyleyecek laf bulamıyorum." diye tepki gösterdi.
Murat Yurtgül'ün annesi Şemse Yurtgül ise oğlunu şehit eden terör örgütü İŞİD'e lanet okudu. Yurtgül, "Allah IŞİD'in belasını versin. IŞİD'e destek verenlerin de belasını versin. Oğlumu benden aldılar. Emine Erdoğan ve Tayyip Erdoğan buna ne diyecek bakalım? Benim ciğerim yandı. İnşallah onların da ciğeri yanar." dedi.

Yapılan konuşmalar ve dini vecibelerin ardından Yurtgül ve Akhamur sloganlar eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı. Törenin ardından Yurtgül ve Akhamur için Kızıltepe Belediyesi Şeyh Davut Yalçınkaya Kalk Evi'nde taziyelerin kabul edileceği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Bombalı saldırıda ölen Yurtgül ve Akhamur son yolculuklarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER