Bolton: Maduro'nun günleri sayılı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, yaptığı açıklamada, batı yarımkürenin Venezüella krizini çözmek için birleştiğini ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun günlerinin 'sayılı' olduğunu söyledi.

SHABER3.COM

Brezilya Savunma Bakanı Fernando Azevedo ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 'günlerinin sayılı' olduğunu öne sürdü.

Bolton, "(Venezüella ile) Birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz. Bölge birleşti ve Maduro'nun günleri sayılı" diye konuştu.

Öte yandan Bolton, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD, Batı yarımkürede paylaşılan demokrasi, güvenlik ve hukukun üstünlüğü hedeflerine burnunu sokan düşman yabancı askeri güçleri hoş görmeyecek" diye konuştu.

Bolton, "ABD, Venezüella halkına yardım için gıda ve ilaç gönderiyor. Diktatörü desteklemek üzere nükleer kapasiteli bombardıman uçakları ve özel kuvvetler göndermek yerine Rusya, Venezüela halkına destek için uluslararası toplumla birlikte çalışmalı" ifadelerini kullandı.

Geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun ziyareti sırasında Venezüella'ya askeri müdahale olasılığını dile getirerek 'tüm seçeneklerin masada olduğunu' söylemişti.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, salı günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, Washington'un Venezüella krizini askeri yollarla çözme niyetinde olmadığını belirtti.

<< Önceki Haber Bolton: Maduro'nun günleri sayılı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER