Boğaziçi öğrencilerinden Erdoğan’a yanıt: Diplomasız diktatör

Erdoğan'ın yerli ve milli bulmadığını söylediği Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden yanıt geldi. Öğrenciler, ‘Bizim de bir çift lafımız olacak’ başlıklı açıklamada, Erdoğan’a hitaben 'diplomasız diktatör' ifadesini kullandı.

SHABER3.COM

Tayyip Erdoğan’ın önceki gün “Boğaziçi Üniversitesi bu milletin değerlerine yaslanamadığı için hedeflerine tam manasıyla ulaşamamıştır” açıklamasına Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden tepki geldi. Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin “Türkiye siz değilsiniz” başlığıyla yaptığı açıklama şöyle: “Dün (07.01.2017) Boğaziçi Üniversitesinde diplomasız cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir etkinlik gerçekleşti. Etkinlikte üniversitemizin yerli ve milli olmayışından, ‘batılı’ özgürlük anlayışından dolayı başarısız olduğuna değinen diplomasız diktatör, bir de biz Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine görev çağrısında bulundu.

‘BİZİM DE BİR ÇİFT LAFIMIZ OLACAK’

Cumhuriyette yer alan haberde yapılan açıklamada şöyle denildiği belirtildi: “Okul kapalıyken geldiğinizden ayırt edememiş olacaksınız; göreve çağırdığınız Boğaziçililer, yani bizler, Cumhuriyet’in çocuklarıyız. 90 kuşağıyız, Gezi Direnişi’ni omuzlayanlarız. Sizin halk düşmanı tarih yazımınızda bir Orta Doğu ülkesi olarak resmettiğiniz Türkiye hikayelerine pabuç bırakır mıyız sandınız?” “Gerek Saray, gerekse Saray’ın medya soytarıları tarafından yıllardır maruz kaldığımız ‘millilik’ tartışmasının, üniversitemizi köksüzleştirmek ve marjinalleştirmekten başka bir amaç gütmediğinin farkındayız.”
<< Önceki Haber Boğaziçi öğrencilerinden Erdoğan’a yanıt: Diplomasız... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER