BOEING'in yerinde olsaydım...

Dünyanın en büyük uçak üreticisi Boeing'in "737 Max" modellerinin karıştığı kazalarda 400'den fazla insan hayatını kaybetti. Yazılım hatasının sebebiyet verdiği kazaların ardından çok sayıda sipariş iptal edilirken, ABD Başkanı Trump Boeing'e ilginç bir tavsiyede bulundu.

SHABER3.COM

737 Max yolcu uçağı modellerinin karıştığı kazaların yazılım hatasından kaynaklandığının ortaya çıkması dünyanın iki büyük uçak firmasından biri olan Boeing'i zor durumda bıraktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ikinci en büyük havayolu şirketi American Airlines'ın 737 Max tipi uçaklarla yapılacak seferleri yaz sonuna kadar iptal ettiği gün ABD Başkanı Donald Trump ilginç bir çıkış yaptı. 

UÇAĞA YENİ ÖZELLİKLER İLAVE ET, İSMİNİ DEĞİŞTİR

Twitter hesabından bir açıklama yapan Trump, “Markalaşma hakkında ne bilirim, belki hiçbir şey (ama başkan oldum!), ancak eğer Boeing’in yerinde olsaydım 737 Max’i onarırdım, bazı harika özellikler eklerdim ve uçağı yeni bir isimle yeniden markalaştırırdım. Hiçbir ürün bu kadar çekmedi. Ama tekrar, ben ne bilirim ki?” ifadelerini kullandı.

YAZILIM HATASI ÜZERİNDE DURULUYOR

10 Mart’ta Etiyopya Havayolları'na ait Nairobi-Addis Ababa seferini yapan Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı kalktıktan 6 dakika kadar sonra düşmüş ve uçaktaki 157 kişinin tamamı hayatını kaybetmişti. 

2018 yılı ekim ayında Endonezya'nın başkenti Jakarta'da yine aynı Boeing 737 Max modeli kalkıştan kısa süre sonra irtifa kaybederek denize düşmüş, kazada 189 kişi ölmüştü.

Boeing, uçaklarda yazılım hatası olduğunu kabul etmiş ve üretimi azaltmaya karar vermişti.

ABD, AVRUPA BİRLİĞİ'NE İLAVE VERGİ HAZIRLIĞINDA

ABD hükümeti, önceki günlerde Avrupa Birliği'nin (AB), 737 max 8 tipi uçağı sebebiyle büyük bir krize giren Boeing'in Avrupalı rakibi Airbus'a yönelik sübvansiyonlarının kendisine zarar verdiğini belirtmişti. 

Beyaz Saray, AB ürünlerine ilave Gümrük Vergisi uygulamaya hazırlandığını açıklamıştı.
<< Önceki Haber BOEING'in yerinde olsaydım... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER