Böcek'te örgüt iddiaları ile ilgili açılan davanın görülmesine başlandı


Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili 'örgüt' iddiasıyla 11 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Ömer Altıparmak'ın kapalı oturumda savunmasını alacak.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ömer Altıparmak, Hasan Palaz, Hasan Akın, Gökhan Vıcıl, Hamza Turan, İlker Usta ve Sedat Zavar katıldı. Sanıklardan Ahmet Türer ise sağlık mazereti bildirdi.

Yoklama sırasında söz alan Ömer Altıparmak, güvenlik sebebi ile adresini ve cep telefonu numarasını vermek istemediğini söyledi. Altıparmak, "Uzun yıllar özel koruma kararı verilmiş biriyim. Duruşmayı izleyenlerin de kimler olduğunu bilmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızı ilgilendiren ve MİT Müsteşarını ilgilendiren açıklamalarda bulunacağım. Duruşmanın gizli yapılmasını istiyorum." dedi.

Savcı Umut Sadak, gizlilik kararı verilmesine yer olmadığına karar verilmesi yönünde mütalaa verdi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Musa Yeşil, sadece Ömer Altıparmak'ın savunmasının kapalı oturumda alınacağına karar verdiklerini söyledi.

İDDİANAME

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Serdar Coşkun tarafından hazırlanan iddianamede Recep Tayyip Erdoğan müşteki olarak yer alıyor.

Böcek davasında sanıklar arasında yer alıp beraat eden ve böcek raporunu hazırlayan TÜBİTAK eski başkan yardımcısı Hasan Palaz, Hamza Turan ile Gökhan Vıcıl sanıklar arasında bulunuyor. Yine böcek davasında sanık olan ve ceza alan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube eski Müdür Yardımcısı Sedat Zavar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli eski polis memuru İlker Usta ile böcek davasının yakalanamayan sanıkları Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube eski Müdürü Ali Özdağan, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli eski Komiser Yardımcısı Enes Çiğci ile Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro eski Amiri Serhat Demir sanıklar arasında bulunuyor. Davanın diğer sanığı ise böcek davasının beraat eden ve o dönemde Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında görevli Emniyet Müdürü Ahmet Türer. İddianamedeki diğer sanıklar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat eski Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile ABD'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde başkatip olarak görev yapmış olan Hasan Akın olarak gösterildi.

Suç tarihinin 25 Kasım 2011 ile 2014 arası olarak gösterildiği iddianamede suç yeri Başbakanlık olarak gösterildi. İddianamede şüpheliler Hasan Palaz, Ali Özdoğan ve Sedat Zavar'ın örgüt yöneticisi olarak, diğer şüpheliler silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, diğer şüpheli Hasan Akın'ın ise askeri ve siyasi casusluktan cezalandırılması istendi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak 13 kişinin yargılandığı davada Hasan Palaz, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut, Ahmet Türer, Seyit Saydam, Harun Yavuz, İbrahim Sarı ve Hurşit Gölbaşı'nın beraatına, diğer sanıklar İlker Usta ve Sedat Zavar'a haberleşmenin gizliliğini ihlalden 1 yıl 6 ay, gizli belgelerin ele geçirilmesinden 6 yıl hapis cezası vermişti. CİHAN
<< Önceki Haber Böcek'te örgüt iddiaları ile ilgili açılan davanın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER