Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, iki ayrı kursa ev sahipliği yaptı

Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, iki ayrı kursa ev sahipliği yaptı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi araştırıcılara kapılarını açmaya devam ediyor.

Farklı konularda konunun uzmanlarını araştırıcılarla buluşturan, hem teorik bilgiler veren hem de laboratuvar ortamlarında çalışmalarını sağlayan merkez, uzman akademisyenlerin katılımı ile "Bitki Islahında DNA Markırları, Gen Ekspresyonu ve RNA Teknolojisi" ile "Moleculer Sensory Scıence: Linkıng Food Arıma To Odor – Activite Key Molecules" adlı iki ayrı kursa ev sahipliği yaptı.

Kursların açılışında konuşan Merkez Müdürü Prof. Dr. Nebahat Sarı amaçlarının Moleküler Teknikler, Gen Ekspresyonu ve Mikro RNA konusunda çalışan bilim insanlarını bir araya getirmek ve bilgi alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sarı, 2009 yılında kurulan merkezin Çukurova Üniversitesi ile çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duydukları araştırma ve uygulamalar için hizmet verdiğini belirterek, merkezin kapılarının tüm üniversite araştırmacı ve öğrencilerine, ayrıca Türkiye'nin dört bir yanından burada çalışmak isteyen araştırmacı, sanayici ve öğrencilere sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, kursiyerlere sertifikalarının verilmesi törenine geçildi. Rektör yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel ve Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Nebahat Sarı, eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, iki ayrı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER