Bitlis Valiliği: PKK'ya ait 14 hedef vuruldu, 6 terörist öldürüldü

Bitlis Valiliği: PKK'ya ait 14 hedef vuruldu, 6 terörist öldürüldü

Bitlis Valiliği, jandarma, polis ve korucuların katılımıyla Bitlis kırsalında gerçekleştirilen 2 günlük hava destekli geniş çaplı operasyonun detaylarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, PKK'ya ait 14 hedefin vurularak imha edildiği, operasyonlar neticesinde 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği ve canlı kalkan olmak için bölgeye giden aralarında HDP'li bir vekilin de bulunduğu 21 kişinin de gözaltına alındığını duyurdu.

Bitlis Valiliği, Şehit Geçici Köy Korucusu Nihat Çaprak'ın adıyla Bitlis merkeze bağlı Sehi bölgesinde gerçekleştirilen 3 günlük hava destekli geniş çaplı operasyonun detaylarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Bitlis merkez Sehi bölgesinde bulunan BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek ve BTÖ'ye müzahir kişi ve gruplar tarafından Bitlis ili merkez ilçesi Yukarı Ölek Köyü sınırları içerisinde inşa edilen sözde BTÖ mezarlığı ve eklentilerinin kanuna aykırı olan bölümlerinin hukuka uygun olarak yıkımının gerçekleştirilmesi için GKK Nihat Çaparak operasyonu adıyla, 8. Kolordu Komutanlığı koordinesinde, Bitlis 10. Komando Tugay Komutanlığı, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğünden Jandarma Özel Harekat ve Komando Timi, Polis Özel Harekat Timi, Geçici Köy Korucuları Timi'nin katıldığı Hava Kuvvetleri ve Taarruz/Genel Maksat Helikopterlerinin desteğiyle 28-30 Eylül 2015 tarihleri arasında bir operasyon gerçekleştirilmiştir." denildi.

"4 ADET EYP KONTROLLÜ OLARAK PATLATILDI"

Operasyonlar neticesinde PKK'ya ait 14 hedefin vurularak imha edildiği ve 6 teröristinde etkisiz hale getirildiğinin belirtildiği açıklamanın devamında ise, "Gerçekleştirilen operasyonda yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde; PKK terör örgütü tarafından yerleştirilen 4 adet EYP kontrollü olarak patlatılmış, Hava Kuvvetlerimiz tarafından Sehi bölgesinde bulunan PKK'lılara ait 14 hedef vurularak imha edilmiş olup, operasyon kapsamında 6 terörist ise etkisiz hale getirilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

"HDP'Lİ 2 VEKİLİN DE BULUNDUĞU 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Açıklamanın sonunda ise HDP Bitlis Milletvekilleri Mızgin Irgat ve Celaded Gaydalı'nın da aralarında bulunduğu 21 kişinin göz altına alındığı belirtilerek şu bilgilere yer verildi: "Öte yandan operasyon bölgesine canlı kalkan olarak gelerek güvenlik güçlerimizi engellemek isteyen aralarında HDP'li Bitlis Milletvekillerinin de bulunduğu gruptan 21 kişi gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilmiştir." CİHAN
<< Önceki Haber Bitlis Valiliği: PKK'ya ait 14 hedef vuruldu, 6 terörist... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER