9 kadına şantajla tecavüz iddiası

Karaman’daki Ensar Vakfı’na ait evlerde çocuklara yönelik cinsel istismar olayının ardından Bitlis'teki Ensar Vakfı’ndaki gönüllü din kültürü öğretmenlerinin Ensar Vakfı evlerinde kalan kadınları şantaj ile cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi.

9 kadına şantajla tecavüz iddiası

Barış Can'ın Yurt gazetesinden haberine göre, cinsel saldırı iddiasına ilişkin AKP'li il yöneticileri ve İl Milli Eğitim Müdürü’nün de adı geçiyor.
 
İddialara göre,  Bitlis’te Ensar Vakfı’nın önemli isimlerinden olan, her ikisi de imamlıktan istifa ederek Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Din Kültürü öğretmeni olarak atanan O.S. ve M.Ö., Ensar Vakfı’na ait çeşitli evlerde kalan 9 kadınla baskı ve şantaj cinsel saldırıda bulundu.


Öte yandan Bitlis Valiliğinden, bazı basın yayın organlarında yer alan cinsel istismar iddialarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, konuyla ilgili yasal sürecin başlatıldığı belirtildi.
Valiliğin açıklamasında, "İlimizde faaliyet gösteren bir vakıfla ilişkilendirilmek sureti ile bazı basın yayın organlarında yer alan haberler incelenmiş olup, iddialara ilişkin Valiliğimize ya da Emniyet Müdürlüğümüze bugüne kadar herhangi bir başvuru olmadığı anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, konuyla ilgili yasal sürecin başlatıldığı belirtildi.




<< Önceki Haber 9 kadına şantajla tecavüz iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER