Bitcoin'i kim uçurdu?

Bir günde yüzde 22 artan Bitcoin’in bir anda 4 bin 150 dolar seviyesinden 5 bin 70 dolara fırladı. Dün gerçekleşen hızlı yükselişin tek bir kişinin yaptığı alımdan kaynaklandığı belirtildi.

6,5 milyon dolar değerinde 7 bin 500 Bitcoin'i çöpe attı

5 bin doları aşarak son 6 ayın en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin’de dün fiti tek bir alıcı ateşledi. 
"Esrarengiz alıcı", aynı anda üç borsada 100 milyon dolarlık alım yapınca Bitcoin bir günde yüzde 22 arttı.

Kripto para birimi Bitcoin, son dönemlerin en büyük günlük sıçrayışını yaşadı. 

5 BİN 70 DOLARA FIRLADI

Bir günde yüzde 22 artan Bitcoin’in bir anda 4 bin 150 dolar seviyesinden 5 bin 70 dolara fırladı. Dün gerçekleşen bu hızlı yükselişin, ise tek bir kişinin yaptığı alımdan kaynaklandığı belirtildi.

FARKLI BORSALARDA EŞ ZAMANLI

Uluslararası haber ajansı Reuters'in haberine göre bir anda 5 bin doları aşan Bitcoin'in (BTC) fiyatını tek kişi yükseltti. 

Haberde Bitcoin'i uçuran kişiden "esrarengiz yatırımcı" diye bahsedildi.

“Esrarengiz” yatırımcının algoritmalar aracılığıyla farklı borsalarda eş zamanlı olarak 20 bin BTC'lik emir verdiği ifade edildi. 

Söz konusu alım emirlerinin etkisiyle bir anda yüzde 20 yükselen Bitcoin son 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

3 NİSAN'DA BITCOIN'DEKİ YÜKSELİŞİN GRAFİĞİ:


Reuters’a konuşan kripto para aracılık kuruluşu BCB Group’un başkanı Oliver von Lansdberg-Sadie, yükselişin birkaç borsaya yayılan 100 milyon dolarlık bir alım emri vermek için bilgisayar algoritması kullanan tek alıcıdan kaynaklandığını söyledi.

BİR SAAT İÇİNDE 3 BORSADA EŞ ZAMANLI İŞLEM   

Landsberg-Sadie, yaklaşık 20 bin BTC’lik işlem için yönetilen bu tek emirin yayıldığını, borsaların ise ABD merkezli Coinbase ve Kraken ve Lüksemburg merkezli Bitstamp olduğunu dile getirdi.

Landsberg-Sadie, “Bu üç borsadaki hacimlere bakarsanız bir saatte eş zamanlı olarak uyum içinde yaklaşık 7 bin BTC’lik hacim birimleri olduğunu görürsünüz.” dedi.


Piyasada esrarengiz alıcının 100 milyon dolar değerinde Bitcoin almasını gerektirecek bir veri yok. 

NORMAL İŞLEM HACMİNİN 3-4 KATI

Reuters’a mülakat veren konuya yakın kaynaklar, Bitcoin’in fiyatındaki bu sert yükseliş esnasında bir saatte çoğu Asya merkezli borsalarda olmak üzere normal işlem hacminin 3-4 katına çıkıldığına dikkati çekti.

Uzmanlar, piyasada esrarengiz alıcının 100 milyon dolar değerinde Bitcoin alım işlemine açıklayabilecek herhangi bir özel gelişme bulunmadığının da altını çizdi. 

Dün 5 bin doları aşan Bitcoin’in bugün Türkiye saati ile 14:50'de 4 bin 429 dolar seviyesinden işlem görüyor.

<< Önceki Haber Bitcoin'i kim uçurdu? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER