BM Azerbaycan'da kaçırılan işadamıyla ilgili kararını verdi

Birleşmiş Milletler, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yurt dışında kaçırılanlarla ilgili bir karar daha verdi.

SHABER3.COM

Mustafa Ceylan ikamet ettiği Gürcistan'dan Azerbaycan'a iş seyahati için geçtiği sırada Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin talebiyle gözaltına alınıp bir sene tutuklu kalmıştı.

Azerbaycan'ın başşehri Bakü'de çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Ceylan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hukuksuz bir şekilde kaçırılmış ardından Türkiye'ye getirilmişti.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'İN MUSTAFA CEYLAN KARARI

Birleşmiş Milletler (BM), işadamı Mustafa Ceylan için yapılan müracaatı karara bağladı. BM İnsan Hakları Konseyi Keyfi Gözaltı Çalışma Grubu tarafından Azerbaycan ve Türkiye ile alakalı Ceylan kararını açıklandı. 

BM'nin 17 sayfa tutan rapor ve kararında Türkiye'ye hukuksuz bir şekilde götürüldüğünün altı çiziliyor ve Türkiye'de tutuklu bulunan iş adamı Mustafa Ceylan'ın derhal serbest kalması isteniyor.

Daha önceki kararlarında olduğu gibi Ceylan için hem Azerbaycan'ın hem de Türkiye'nin tazminat ödemesi gerektiği vurgulanıyor. 


<< Önceki Haber BM Azerbaycan'da kaçırılan işadamıyla ilgili kararını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER