'Birbirimize düşmeyelim'

Başbakan Binali Yıldırım’ın milletvekilleriyle yaptığı toplantı serilerinin sonuncusuna vekillere yönelik uyarıları ve sert ifadeleri damgasını vurdu. Yıldırım, “Buradan meydan okuyorum. AK Parti içinde bakan ve milletvekili düzeyinde kesinlikle Cemaatçi yoktur. Emin olabilirsiniz” dedi.

samanyoluhaber.com


ESKİ HESAPLAR GÖRÜLÜYOR

Binali Yıldırım, önceki gün parti genel merkezinde beş günden beri süren milletvekili toplantılarının sonuncusunu düzenledi. Toplantının tamamına yakınını Cemaat'le mücadele ve yerel sorunlar oluşturdu. Milletvekilleri, özellikle yerelde bu sürecin herkesi zor durumda bıraktığını, yerel siyasilerin bunu fırsat bilerek birbiriyle eski hesapları görmeye çalıştığını anlattılar. 

'BİRBİRİMİZE DÜŞMEYELİM'

Bazı AKP'li siyasetçilerin televizyon kanallarına çıkarak, suçlayıcı konuşmalar yaptıklarından örnekler verildi. Genellikle dinleyerek not almayı tercih eden Yıldırım, bunun üzerine söze girerek sert bir ses tonuyla şunları söyledi: “AK Parti içinde Cemaatçi var algısı yayılıyor. Buradan meydan okuyorum. AK Parti içinde bakan ve milletvekili düzeyinde kesinlikle yoktur. Biz bu konuda gereken araştırmaları yaptık, emin olabilirsiniz. Teşkilatlarda olanlar da zaten ayıklanıyor. Buna rağmen, bazı arkadaşlarımız televizyonlara çıkıp ‘Cemaat'in siyasi ayağı’ diye konuşup duruyor. Bu konuda sizi uyarıyorum. Bir daha bu tür söylemler içine girmeyin. Eğer siyasi ayak diye bir şey varsa, biz gereğini yaparız. Siz bu tartışmalara girmeyin. Giren olursa gereğini yapacağız. Bu tip tartışmalar Cemaat'in AK Parti içine yönelik bir operasyonudur. Bu oyuna gelmeyin. Birbirimize düşmeyelim”


<< Önceki Haber 'Birbirimize düşmeyelim' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER