Bir yılda 3 ton 499 kilogram uyuşturucu ele geçirildi


Kocaeli'nde geçen yıl yapılan operasyonlar kapsamında 3 ton 499 kilogram uyuşturucu madde, 60 bin 323 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Kocaeli Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, geçen yıl, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yapmış olduğu çalışmaların sonuçlarını açıkladı.

Açıklamaya göre, 2015 yılı içerisinde 585 operasyon yapıldı. Bu operasyonlar kapsamında 3 ton 499 kilogram uyuşturucu madde, 60 bin 323 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Yakalanan uyuşturucu miktarının büyük bölümü, Kocaeli güzergahlarını transit olarak kullanan araçlar üzerinde yapılan uygulamalarda ele geçirildi.

İl genelinde uyuşturucu madde ticareti ve nakli yapan şahıslar ile sokak satıcılarına yönelik olarak yapılan operasyonlar kapsamında ise bin 239 şüpheli yakalandı. Haklarında yapılan işlemler sonucunda şüphelilerin 736'sı serbest bırakıldı, 80 şahsa adli kontrol kararı uygulandı, 318'i sokak satıcısı olmak üzere 423 şahıs adli mercilerce tutuklandı.

Öte yandan, geçen yıl Narkotik Suçlar Büro Amirliği kapatıldı ve Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü kuruldu. Söz konusu şube müdürlüğü ise 4 gün önce faaliyete geçirildi.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile birlikte uyuşturucu madde nakli ve ticareti yapan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda toplam 59 kilo 700 gram uyuşturucu eroin maddesi ele geçirdi.

Operasyon kapsamında 1 kişi tutuklandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bir yılda 3 ton 499 kilogram uyuşturucu ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER