Bir milyon kişi mağdur olabilir!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hizmet Hareketi'ne yönelik operasyonlar kapsamında suçun şahsiliği ve masumiyet karinesi ilkelerinin yok sayıldığını belirterek, bu sürecin sonunda 1 milyon kişinin mağdur olabileceğini söyledi. Özel, “Memuriyetten atılma kriterleri milletvekillerine uygulansa AKP grup kuramaz” dedi.

SHABER2.COM

CHP’li Özel: 1 milyon kişi mağdur olabilir

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın “Cadı avı başlatıldı, durdurulmalı’ yaklaşımı Cemaat'e destek anlamına gelir. Cadı avı başladı diye avı mı bırakacağız?” açıklamasına tepki CHP'li Özel'den geldi. 

Özel SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

100 YIL GERİYE: 

AKP Türkiye'yi hukuk ve insan hakları açısından neredeyse 100 yıl geriye götürdü. Evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde en önemlileri masumiyet karinesi ve suçun şahsiliği ilkesidir. Bu iki ilke hiçe sayılıyor.

HERKESİ EZİP GEÇİYORLAR: 

Bir kişi katilse, on kez üst üste müebbet alsa, hırsızlıktan yakalansa ailesine suç çıkarılmıyor. Cemaat operasyonlarında ise eş ve çocukları da cezalandırılıyor. Suçluyu suçsuzu bulmak yerine kolay yoldan önlerine gelen herkesi ezip geçiyorlar.

1 MİLYON MAĞDUR: 

Belki bu işin sonunda 1 milyona yakın mağdur ve mağdur yakını üretilebilir. Böyle bir tehlike var. Bunların bir kısmı suçlu olanların yakınları olacaktır ama önemli bir kısmı da küçük bir temas, amirin zoruyla sendika üyeliği gibi gerekçelerle suçlananlar olacaktır. Suça itilen hayatlar olacaktır. Nasıl bir hırs, kin ve nefretse hukukun da aklın da vicdanın da önüne geçmiş durumda.

TALİMAT TEPEDEN HESAP VEREN TABAN: 

Sıradan vatandaşa, memura ‘20 yıl önce niye bu dershaneye gittin' diye soruluyor. Belki de o dershanenin açılışını kendileri yapmışlar. Ama kendileri için milat 17/25 Aralık. Cumhurbaşkanının, başbakanın, 316 AKP'li milletvekilinin kandırılma lüksü var zavallı memurun yok. Talimat tepelerden, ilişki tepelerde hesap verme tabandan.

MECLİS'TE GRUP KURAMAZ: 

AKP'nin neredeyse tüm kadrolarına memuriyetten atılma kriterleri uygulansa Meclis'te grup kuramaz. Memuriyetten atılma kriteri ile memuriyetten atılma kriteri aynı olsa toplantısına katılmak, Bank Asya'da hesabının olması, Sızıntı Dergisi okumak, çocuğunu cemaat okuluna yollamak, Zaman gazetesine abone olmak, bir cemaatçiyle ev alıp satmak gibi …

TURAN'I DA SAVUNMAK BİZE DÜŞER: 

Bir gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir talimat verir, ‘gerekirse seçimler yenilensin, AKP içindeki bir toplantıya gitmiş olan tüm milletvekilleri hapse atılsın' derse, o gün Bülent Turan'ı da savunmak bize düşer.

BARANSU ÖRNEĞİ: 

Günde 200 telefon geliyor. Devlete adalete inancım kalmadı ben bunu hak edecek ne yaptım diyorlar. Turan AKP'nin yöneticileri sırça köşklerinde oturdukları için bunun farkında değiller. Bu kibir üç dört yıl önce Taraf yazarı Mehmet Baransu da vardı. 

ALLAH'IN SOPASI YOK: 

Tarihi bir uyarı yapıyorum böyle büyük sözler söyleyenler hep mahçup oldular. Hem aldanmış hem aldatmış bir partinin grup başkanvekili Turan on yıllık geçmişte kesin hükümlü fazlaca kendinden emin kibirli 
açıklamaları yapanlar hep tarih önünde çok uzun süre geçmeden rezil oldular. En ufak şüpheyi kesinleşmiş yargı kararı gibi görenleri tarih affetmiyor. Allah'ın da sopası yok. Mağdur olduk diye haykıranların sesini duysunlar.
<< Önceki Haber Bir milyon kişi mağdur olabilir! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER