Bir günlük bebeği annesinden kopardılar!

Hizmet Hareketine yönelik kitlesel temizlik gün geçtikçe acımasızlaşıyor. Anne karnında zulmü yaşamaya başlayan bebekler gözlerini dünyaya açtıklarında da ilk tanıştıkları yine zulüm oluyor.

SHABER3.COM

Annesinden Koparılan Bir Günlük Bebek

Bu acılardan birisi de bugünlerde İzmir’de yaşanıyor. Ardahan’da özel bir dershanede öğretmenlik yapmakta iken dershanenin kapanması üzerine işsiz kalan Özlem MECİ 3 Kasım 2016 günü “terör örgütüne üye olmak ve darbe girişiminde bulunmak” suçlamaları ile tutuklanarak İzmir Aliağa Kadın Kapalı Cezaevine gönderildi. O tarihten beri tutuklu olan Özlem Öğretmen tutuklandığında 6 aylık hamileydi.

Hamileliğini gerekçe göstererek yapmış olduğu tüm tutukluluk itirazları reddedildi Özlem Öğretmenin. Tüm zorluklara, cezaevinin ağır şartlarına ve sıkıntılarına rağmen bir anne adayı için en büyük gün olan o gün sonunda gelmişti. Yaşadığı tüm zorlukları bebeğini kucağına alıp ona sarılarak unutmayı düşünüyordu belki de Özlem Öğretmen. Ancak bu bile çok görüldü kendisine.

Özlem Öğretmen 15 Şubat 2017 günü Aliağa Hastanesi’nde yavrusunu dünyaya getirdi ancak yavrusunu kucağına almasına dahi izin verilmeden bebek Menemen Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Özlem Hanımın yanına savcılık izni gerektiği gerekçesiyle kimse alınmadığı gibi ailesine de doğumdan 1 gün sonra ancak haber verildi.

Yeni doğan bebeğin annesinin yanında kalmasına izin verilmediği gibi üstüne üstlük bir de bebeğin başına gardiyan dikildi. Yeni doğmuş bir bebek dünyaya gözlerini mahpus olarak açtı. Hayatta ilk tanıştığı kişi bir gardiyan…

Bebeğin beslenmesinin nasıl yapılacağı, anne sütünün bebeğe nasıl ulaştırılacağı hususunda herhangi bir açıklama yapılmazken bebeğin başkalarına gösterilmesinin bile yasak olduğu ifade ediliyor.

magduriyetler.com
<< Önceki Haber Bir günlük bebeği annesinden kopardılar! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER