Bir belediyeye daha kayyım atandı, Türk bayrağı asıldı

İdil Kaymakamı Ersin Tepeli, bugün Belediye Başkanlığı görevine kayyım olarak atandı. Kayyım atanan belediye binasına Türk bayrakları asıldı.

samanyoluhaber.com


DBP'Lİ İDİL BELEDİYESİ'NE KAYYIM ATANDI

İçişleri Bakanlığı bugün sabah saatlerinde ise İdil Kaymakamı Ersin Tepeli'yi İdil Belediye Başkanlığı'na kayyım olarak atadı. 

Çatışmalarda hizmet binasının zarar görmesi nedeniyle belediye hizmetlerinin verildiği Kültür Merkezi binasının etrafında bu sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemi alınıp, bütün personelin genel bilgi toplama (GBT) sorguları yapıldıktan sonra Kaymakam Ersin Tepeli'nin belediyeye kayyım olarak atandığına dair Bakanlık yazısı Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü'ne tebliğ edildi. İdil Belediye'sine Kaymakam Tepeli'nin kayyım olarak atandığını öğrenen belediye meclis üyeleri belediyeyi terk etti, güvenlik güçleri de binaya Türk bayrakları astı. 



Bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılan İdil Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Muhdi Arslan, belediyeye kayyım atanmasını gasp olarak gördüklerini belirterek, "AKP hükümeti aklını başına almalıdır. 1990'lı yıllarda 'bir çakıl taşı vermeyeceğim' diyenlerin akıbeti bellidir. Bu ülkenin asıl sahibi bizleriz. Her ne kadar kayyum atanmış olsa bile halkımıza hizmete devam edeceğiz" dedi.
<< Önceki Haber Bir belediyeye daha kayyım atandı, Türk bayrağı asıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER