Bir babanın feryadı: 1 polis oğlum şehit, savcı ağabeyi 'darbeci' diye hapiste, 1 polis oğlum Şırnak'ta çatışıyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Kahramanmaraş'ta düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu kürsüde konuşurken bir polis oğlu şehit bir polis oğlu Şırnak'ta PKK'yla çatışan ve Cumhuriyet Savcısı ve hakim eşi 'terör' yaftasıyla hapiste olan Mustafa Uzun yardım istedi. Şehit babası '3 oğlum vardı; biri Cumhuriyet Savcısı, ikisi polis. Bu hendekler kazılmaya başlanıldığında 2 polis oğlum da gönüllü olarak Şırnak'a gittiler. Şırnak'ta yüzlerce çatışmaya girdiler. Benim bu iki çocuğum bir sene boyunca eve gelmediler. Cumhuriyet Savcısı oğlum ve hakim gelinim de suçsuz yere 2 aydır hapis yatıyor. Delil yok, ispat yok. Bunlar muhalifleri topluyor darbeci diye. Bunlar biat etmeyenleri topluyorlar. Biz Allah'tan başka kimseye biat etmedik, kimseye de etmeyeceğiz. Ağabeyi darbeci diye içeride yatıyor, kendisi Şırnak'ta çatışıyor. Bu nasıl bir çelişki?" dedi.

samanyoluhaber.com




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Kahramanmaraş'ta düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. 

81 İL BAŞKANINA 'MAZLUMLARA SAHİP ÇIKIN' TALİMATI 

'Baskıyla devlet yönetilmez' diyen Kılıçdaroğlu 'OHAL çıkardılar ve şimdi insanlar bedel ödüyor. Öğretmenler, üniversitede akademisyenler darbeci diye fatura ödüyor. Hangi üniversite hocası darbeye kalktı. Bir tek Adil Öksüz var onu da serbest bıraktılar nerede olduğu belli değil. Sanayicilerin ne günahı var, işveren mi darbeye kalktı onlar fatura ödüyor. Hakim ve savcıları tutup hapse attılar, niye darbeci diye. Bunlar darbe mi yaptı, yok. Çok ağır tabloyla karşı karşıyayız. Gazetecilerin ne günahı var onların tek silahı kalemidir onun dışında bir şeyleri yok hala hapisteler. Başbakana da söyledim, gazeteci, öğretmen, akademisyen bunları hapsa atarsanız darbeye dünyaya anlatamazsınız diye. Dünyada karşı darbe yapıyorsunuz gibi algılanır. Sanatçıların darbeyle ne ilgisi var, onlara da fatura ödettiler, kimi işten çıkartıldı, kimi hapse atıldı. Er ve erbaşlar komutan ne emir verirse uyar. 15 Temmuz akşamı er ve erbaşlar komutan emriyle çıkmış ve hepsi cezaevinde. Tutuklayacaksan emri veren komutanı tutukla. Er ve erbaşla niye uğraşıyorsun? Sincan Cezaevinin önü askerlerin aileleriyle dolu, soruyorum er ne zaman dünyada darbe yapmıştır." diye sordu.

BÖYLE DEVLET Mİ OLUR?

Kamu personellerinin cemaatin okullarına çocuklarını gönderdikleri, Bank Asya'da işlem yaptıkları gerekçesiyle açığa alındığını ya da memuriyetten ihraç edildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bazı memurlar terör örgütü üyesi olabilir denilerek açığa alınıyor. Böyle devlet anlayışı mı olur? Hem adamı yaftalıyor, hem kötülüyorsun. Kimisi devlet memurluğundan ihraç edildi. Mahkeme kararı yok, delil yok, 'devlet memuriyetinden atıyorum' diyor. Üstelik bunlar mahkemeye gidemiyor, dava açamıyor. Böyle devlet mi olur?" dedi.

VEDA HUTBESİ VE YARBAY ALKAN'I HATIRLATTI

Suçun şahsi olduğunu ancak açılan davalarda verilen kararın kişinin ailesini etkilediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Birisi suç işlediyse bütün aile suçlu oluyor. Sevgili Peygamberimizin veda hutbesi var, bana göre en önemli insan hakları bildirgesidir. Orada da diyor; suç sadece suçluya aittin diyor. Bunların ondan bile haberi yok. 14 yıl sonunda memleket bu hale geldi. Şehit kardeşinin tabutu başında isyan eden yarbayı kararnameyle ordudan attılar. Emin olun bunların şehitlere de saygısı yok. Şehit kardeşini ordudan nasıl, hangi gerekçeyle atarsın" diye konuştu.

BİR OĞLU ŞEHİT BİR OĞLU ŞIRNAK'TA PKK'YLA ÇATIŞIYOR, SAVCI OĞLU VE HAKİM GELİNİ İSE 'TERÖR' YAFTASIYLA HAPİSTE!

Kemal Kılıçdaroğlu kürsüde konuşurken 2'si polis, 1'i Cumhuriyet Savcısı 3 oğlu için seslenen Mustafa Uzun yardım istedi. 

Polis memuru oğlu Mehdi Uzun'un geçen 21 Ağustos'ta İstanbul Bahçelievler'de kimlik sorduğu Şehmus D. tarafından bıçaklanarak şehit edildiğini, diğer polis oğlu Geylani Uzun'un da Şırnak'ta görev yaptığını yüksek sesle söyleyen Mustafa Uzun, Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde Cumhuriyet Savcısı iken hakim olan eşi Elif Aydın Uzun ile birlikte tutuklanan diğer oğlu Abuzer Uzun'un serbest bırakılması için yardım istedi.

Ekinözü İlçesi'ne bağlı Maarif Mahallesi'nde esnaflık yapan Mustafa Uzun, şunları söyledi: "3 oğlum vardı; biri Cumhuriyet Savcısı, ikisi polis. Bu hendekler kazılmaya başlanıldığında 2 polis oğlum da gönüllü olarak Şırnak'a gittiler. Şırnak'ta yüzlerce çatışmaya girdiler. Benim bu iki çocuğum bir sene boyunca eve gelmediler, izin vermedi bu devlet. Biz annesiyle beraber bağrımıza taş bastık, o hasreti çektik. Çocuklarımdan biri İstanbul'a ilişki kesmeye gittiğinde bıçaklı saldırı sonucu öldürüldü. Cumhuriyet Savcısı oğlum ve hakim gelinim de Cemaat soruşturmasında suçsuz yere 2 aydır hapis yatıyor. Benim oğlum ve gelinimi çıkarsınlar, cezasını ben vereceğim. Asla ve katta böyle birşey yoktur. Delil yok, ispat yok sadece talimat var. Bir tek delil çıkarsınlar. Bunlar muhalifleri topluyor darbeci diye. Bunlar biat etmeyenleri topluyorlar, açık konuşuyorum. Biz Allah'tan başka kimseye biat etmedik, kimseye de etmeyeceğiz. Bir eşim kaldı, bir de ben; buyursun biz darbeci, cemaatçi değiliz bizi de alsınlar. Ağabeyi darbeci diye içeride yatıyor, kendisi Şırnak'ta çatışıyor. Bun nasıl bir çelişki?" 

2004 MGK KARARINI HATIRLATTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gülen cemaati ile iligili 2004 yılındaki MGK kararını göstererek "Kimin imzası var? Recep Tayyip Erdoğan. Bunu niye örnek almıyorsun? 'Efendim haberimiz yoktu'... Bal gibi haberin vardı. Sen imzanı da mı unuttun?" dedi. Kılıçdaroğu 17 Aralık'ta yolsuzluk ortaya çıkınca AKP'nin intikam aldığını belirtti. 
<< Önceki Haber Bir babanın feryadı: 1 polis oğlum şehit, savcı ağabeyi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER