Bir Babanın cezaevinden oğluna yazdığı mektup yürekleri parçaladı...

15 Temmuz sonrası OHAL’de hukuksuzca tutuklanan binlerce insanda biri olan bir babanın doğduğu gün cezaevinden oğluna yazdığı mektup yürekleri parçaladı. Geçtiğimiz yıl 8 Mart’ta yazılan mektup; ‘Yusuf’a Mektup…Oğlum bugün 8 Mart…Dünya Kadınlar Günü…2 ayda bir olan açık görüş günü…Baban 5 aydır suçsuz yere hapishanede. İnşaAllah sağ salim dünyaya geldin, ‘ diye başlıyor.

SHABER3.COM



Mektubu yazan baba, suçunun darbe yapmadığım halde, hiçbirşeyle ilgisi olmadığı halde ‘darbe yaptı’ diye tutuklanması olduğunu söyleyerek, “Oğlum sen inşaAllah çok iyi bir evlat olursun. Yanlış yapmayan, hatası olmayan helali-harama dikkat eden, adaletli birisi olursun. Koğuşta 43 kişi kalıyoruz. Daha sen doğmadan bu 43 kişi ismen dua ediyorlar. Allah hepsinden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Mektubun son kısmında ise baba, yeni doğan oğluna, “Oğlum bugün 8 Mart Çarşamba…Bu günü unutma…Bugün hem senin doğum günün hem de babanın esaretinin 5. ayının bitişi. Sizi çok seviyorum.”

İşte o mektup;

Yusuf’a mektup

“Oğlum bugün 8 Mart…Dünya Kadınlar Günü…2 ayda bir olan  açık görüş günü…Baban 5 aydır suçsuz yere hapishanede. İnşaAllah sağ salim dünyaya geldin, Ama ben haber alamıyorum, nasılsın iyi misin?  Annen nasıl? Oğlum bu günleri hiç unutmayacağız… Sen bu sayfayı inşaAllah okumayı öğrendin zamanlardan okuyacaksın. Bu günleri sen de bileceksin, sen de öğreneceksin…Anne açık görüşe gelmedi. Babaannen ve deden gelebildi. Hamdolsun haberini aldım. Ama sonrasında sttresten ağladım, yüzümde yaralar çıktı, şişti…Çıkan yaralar iltihab kaptı 3 gece uyuyamadım. Oğlum bu günleri ilerde unutmayasın…Sen bu şartlarda dünyaya geldin. Annen yanlız, baban suçsuz yere hapiste…Senin alışverişini bile annenle yapamadık. Tüm herşeyi tüm yükleri annen tek başına sırtlandı. Tek başına götürdü. Oğlum anneni hiç üzmeyelim, hiç kırmayalım. Annen dünyanın eniyi, en güzel annesi. Ne olursa olsun, anneni ikimizde çok sevelim. O kadar zormuş ki yanında olamamak, o kadar zormuş ki suçsuz yere yatmak. Ha bu arada diyeceksin baba suçun neydi?

Oğlum suçum darbe yapmadığım halde, hiçbirşeyle ilgim olmadığı halde darbe yaptı diye bir gün işe giderken sabahın 06:30’unda 3 polisle ev basılarak alınmam. Tek suçum bu…Suçum olmadığı halde suçsuz yere yatmam.

Oğlum sen inşaAllah çok iyi bir evlat olursun. Yanlış yapmayan, hatası olmayan helali-harama dikkat eden, adaletli birisi olursun. Koğuşta 43 kişi kalıyoruz. Daha sen doğmadan bu 43 kişi ismen dua ediyorlar. Allah hepsinden razı olsun.

Oğlum bugün 8 Mart Çarşamba…Bu günü unutma…Bugün hem senin doğum günün hem de babanın esaretinin 5. ayının bitişi.

Sizi çok seviyorum.”

<< Önceki Haber Bir Babanın cezaevinden oğluna yazdığı mektup yürekleri... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER