Binlerce öğretmeni etkileyecek uygulama

Öğretmenlere rotasyon uygulamasının bu yıl yapılacağı iddia edildi. Buna göre rotasyon iller arası uygulanacak ve binlerce öğretmeni etkileyecek.

Binlerce öğretmeni etkileyecek uygulama

Geçen yıl yapılacağı açıklanan ancak ertelenen öğretmen rotasyonunun, çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın talimatıyla gündeme alındığı iddia edildi. Yeni rotasyon uygulamasının geniş çaplı olacağı ve binlerce öğretmeni etkileyeceği belirtiliyor. 

SINIR KAÇ YIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından son şekli verilen rotasyon uygulamasının Bakan İsmet Yılmaz’ın onayına sunulacağı ifade edildi. Yeni rotasyonda yıl sınırının ne kadar olacağı bilinmiyor. Geçen yıl çıkarılan yönetmeliğe göre, bir öğretmenin bir okulda görev yapma sınırı en fazla 12 yıldı.

İLLER ARASI YAPILACAK

Yeni rotasyon uygulamasının iller arası yapılacağı ve birçok öğretmeni etkileyeceği öğrenildi. Belli bir sistemle uygulanacak düzenlemeye göre, Türkiye’de iller TÜİK’in belirlediği gelişmişlik endeksine göre 6 bölgeye ayrılacak ve her bölgede minimum çalışma süresi belirlenecek. Daha önce o gruptaki illerin birinde çalışmış öğretmenler o bölgedeki çalışma süresinden muaf tutulacak. 

TEPKİLER ÜZERİNE İPTAL EDİLMİŞTİ 

MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te yapılan düzenlemeyle, aynı eğitim kurumunda adaylık dahil toplamda daha önce 8 yıl olarak belirlenen görev yapabilme süresi 12 yıla çıkarılmıştı. Uygulama 2014-2015’te 15 yıllık öğretmenlere uygulanacaktı. 2015-2016 öğretim yılında 14 yıl, 2016-2017 öğretim yılında 13 yıl görev yapan öğretmenler rotasyona tabi tutulacaktı. Bu uygulamadan da 13 bin öğretmen etkilenecekti. Ancak eğitimcilerin tepkileri üzerine bakanlık uygulamayı geri çekti. Bu arada bakanlığın uygulamayı geri çekmesinde rotasyon uygulamasından etkilenmemek için kendiliğinden tayin isteyen binlerce öğretmenin payı da büyük oldu.

<< Önceki Haber Binlerce öğretmeni etkileyecek uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER