Bin 950 engelli memur atama heyecanı yaşadı


Engelli memur adaylarının 2015/2 EKPSS kura sonuçları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan tören ile açıklandı. Bin 950 engelli memurun atamasının belirleneceği butona Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun birlikte bastı.

Engelli vatandaşların, EKPSS/Kura sonucu kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmeleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda kura töreni düzenlendi. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun katıldı.

Bakan Soylu, "Bugün yaklaşık bin 950 arkadaşımız inşallah kamu personeli olarak yeni bir hayata başlayacaklar bu ne ilktir ne de son olacaktır. Özellikle 2002 yılına kadar 5 bin 777 olan memur sayımız bugün itibariyle de bin 950 sayısı ile birlikte 42 bin 656 rakamına çıkacaktır. Bu yaklaşık yüzde 737'li bir artıştır. Yeter mi? Yetmez. Elbette ki bunu arttırmak ve bu sosyal dengeyi ortaya koyabilmek bizim en temel sorumluluklardan bir tanesidir. Özellikle 2015 yılı içerisinde 6 binin üzerinde engelli alımı sağlandı ve şu çok nettir ki yaklaşık 51 bin 398 olan 2002 yılındaki hem memur hem kamudaki işçi hem özel sektörde çalışan sayısı bugün yine yüzde 260 artışla toplam 133 bin 691 sayısına ulaşmıştır. Bu aynı hızla devam edecektir." diye konuştu.

RAMAZANOĞLU: BUGÜNE KADAR ELİMİZİN DEĞMEDİĞİ ENGELLİ KARDEŞİMİZ KALMADI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da engelli vatandaşların insani yaşam kalitesini belli bir noktaya getirmek için Avrupa Birliği ülkelerindeki standartları yakalamaya çalışırken bazı noktalarda AB ülkelerini geçtiklerini kaydetti.

Bakan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün geldiğimiz noktada dokunmadığımız hiçbir engelli vatandaşımız kalmadı. Artık her biri için standart bir hayat kalitesi var. Evde bakım ücretleri ile bizim kendi merkezlerimizde bakamadığımız ya da evde bakılmasının daha uygun olduğu uygulamalarımızla ailelere evde bakım ücretleri ödüyoruz. O engelli kardeşlerimiz hem evde kendi psikolojik ortamlarında mutlu bir şekilde bakılıyorlar. Bizde bu konuda aileye destek veriyoruz. Öteki taraftan bizim kendi kurumlarımızdaki engelli vatandaşlarımızın da oradaki bakımlarına devam ediyoruz. Gerek ücretlendirme konusunda gerek eğitim konusunda gerekse de istihdama katılma konusunda gerçekten bugüne kadar elimizin değmediği engelli kardeşimiz kalmadı."

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise "Kotalarımızın tamamının dolduğunu bildiğim halde yine de AK Parti hükümeti ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Devletimiz hep bizim yanımızda bizleri mağdur etmemek için tüm gayretiyle çalışıyor. İnşallah hep birlikte daha güzel günlere yürüyeceğiz. Atanacak olan kardeşlerimize hayırlı bir hayat sürmelerini diliyorum. Atamayan kardeşlerimiz üzülmesin çünkü sınavlarımız devam ediyor. İnşallah daha güzel olacak şekilde iyi temennilerde bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU BUTONA GÖRME ENGELLİ BİR MEMUR ADAYI İLE BİRLİKTE BASTI

Bakan Süleyman Soylu, atama butonuna görme engelli bir vatandaşla birlikte bastı. Bu kapsamda, ilköğretim, ortaokul, ilkokul düzeyinden 210, orta öğretim düzeyinde bin 549, ön lisans eğitim düzeyinde 126, lisans düzeyinden 65 olmak üzere toplamda bin 950 kadroya yerleştirme işlemleri tamamlandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Bin 950 engelli memur atama heyecanı yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER