'Bilimadamı arayanlar bu kurumlara gelsin'


İzmir'de, Türkiye'nin en başarılı okulu olan Özel Yamanlar Koleji'ne yapılan polis baskınlarına her kesimden tepki geldi. Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Sekreteri Yavuz Kocaman, "Türkiye, bilim ve bilim olimpiyatlarıyla bu kurumlar sayesinde tanışmıştır. Tanışmak yetmiyormuş gibi altın madalyaları da adeta zimmetine geçirmiş, başka hiçbir devlete, ülkeye vermemiştir. Bu kurumlarda terörist aramak boşunadır, bilimadamları arayanlar gelsinler." dedi. 40 yıllık İzmirli olduğunu, hem İzmir hem de Türkiye'de olimpiyat denince akla sadece sporun geldiğini ifade eden Kocaman, "Spor olimpiyatlarında da bronz madalya alınca havalara uçardık ama ne bilimi ne de bilim olimpiyatlarını bilirdik. Türkiye, bilim ve bilim olimpiyatlarıyla bu kurumlar sayesinde tanışmıştır." dedi.

Karşıyaka Özel Yamanlar Koleji önünde polis baskınlarına tepki gösteren Genel Sekreter Kocaman, bu kurumlarda terörist aramanın boşuna olduğunu belirterek, "Bilimadamı arayanlar bu kurumlara gelsin. Bu kurumlara terörist aramak için gelenler, algı operasyonları yaparak insanların beyinlerini bulandırmaya çalışıyorlar. Türk insanlarına sesleniyorum, sakın bu algı operasyonlarına kanmayın. Buralar dün olduğu gibi bugün de, bugün olduğu gibi yarın da sadece bilimadamları yetiştirecektir." diye konuştu. Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak, Pak Eğitim İş Sendikası'na üye eğitimcilerin mağdur edildiğini ve desteğe geldiklerini kaydeden Kocaman, "Bu kurumlarda çalışan üyelerimizin hakkını hukukunu savunmamız, bizim en doğal hakkımızdır. Ben de bu kurumlara gönül vermiş, başarılarıyla övünmüş, sevinmiş, bugün ülkeyi idare edenler gibi Türkçe Olimpiyatları'na gitmiş, oralarda alkışlamış insanlardan biriyim. Bu kurumlar dünyaya Türkçeyi yayarak, Türkçenin dünya dili olması için çok önemli görevler üstlendi. Türkiye'yi idare edenler, dünyada konuşulan dilleri ve Türkçenin nereye geldiğini araştırsınlar. Bundan aciz olmadıklarını düşünüyorum. Bir kere daha sesleniyorum, dünya bilim olimpiyatlarına katılan gençler arasında yapılan ankette, kendi aralarında İngilizceden sonra konuştukları ikinci dil Türkçedir. Allah aşkına, bunu kim yapmıştır? Ülkeyi yönetenler, artık kini nefreti, öfkeyi bir kenara bırakıp gerçekten bu ülkeye hizmet etmek istiyorum diyorlarsa eğitime ve eğitim kurumlarına saldırmak yerine desteklemeleri lazım. Bugünlerimizin ve yarınlarımızın eğitime ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

'TERÖRİSTİ DAĞDA ARASINLAR'

Cahil insanların dağa çıkacağını, okullara baskın yapacaklarına teröristlerin dağlarda aranması gerektiğini kaydeden Kocaman, "Teröristi Selam-Tevhid terör örgütü davasında arasınlar. Üstünü kapatarak terörizm engellemez. Sendikalar olarak, sonuna kadar eğitim kurumları ve üyelerimizin arkasındayız. Nerede mağdur, nerede ezilen kesim varsa hepsinin yanında olacağız. Soma'daydık, Ermenek'te olduk, bugün de buradayız. Bundan sonra onlar nereye zulmederse mazlumun yanında yerimizi alacağız." dedi.

'DÜNÜN MAZLUMLARI NE ZAMAN ZALİM OLDU?'

Polisin anaokulu basmasına da tepki gösteren Yavuz Kocaman, şunları söyledi: "Bunlara biz artık gülüyoruz. Bu görünen yerlerimiz, o kadar hücrelerimizde gülen yerlerimiz var ki bunları Türk insanı da kendileri anlıyordur. Allah aşkına, 3-5 yaşındaki çocuk nasıl terörist olabilir? Bugün Türkiye'yi idare edenler, dün, 'Biz mazlumuz, bize zulmediliyor.' diyorlardı. Türk insanları bunları mazlum, mağdur oldukları için seçti, getirdi. Dünün mazlumları, ne zaman zalim oldular? Lütfen bir daha düşünün ve şapkanızı çıkarıp önünüze koyun. Sizlere sesleniyoruz, size ne oldu da eğitim kurumlarını basıyorsunuz? Kütahya'da cami kapattınız. Ne oluyor size? Lütfen bir kere daha düşünün, aklınızı başınıza alın. STK'lara sesleniyorum, bugün mazlumun yanında yerinizi alın, yarın size de olabilir." CİHAN
<< Önceki Haber 'Bilimadamı arayanlar bu kurumlara gelsin' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER