Biletleri satıp yazıhaneyi kapatan otobüs firması vatandaşları otogarda bıraktı


Adıyaman'ın Kahta ilçesinde şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüs firmasından bilet alan vatandaşlar dolandırıldıklarını iddia etti. Bayram dönüşü için çok sayıda bilet satan otobüs firması, Kahta yazıhanesini bayramın ikinci günü gece boşaltıp kayıplara karıştı. Mağdur vatandaşlar ve gazeteciler firmanın Adıyaman merkez ofisini aradıklarında telefonu açan olmadı.

Adıyaman merkezli firmanın Kahta şubesinden İstanbul'a gitmek için bilet alan vatandaşlar, otogara geldiklerinde otobüsün gelmediğini, firmanın kapalı olduğunu ve dolandırıldıklarını görünce şok oldu. Durumu öğrenmek için Otogar Müdürlüğü'ne müracaatta bulunan vatandaşlar, 20 gün önce firmanın kapatıldığını ve mühürlendiğini söylemesi üzerine ellerindeki valizlerle otogar içerisinde ne yapacaklarını bilmeden beklemeye koyuldu.

Mağdur vatandaşlardan Seyhan Sevinç, "Bileti dün için almıştım. İstanbul'a gidecektim. Dün geldiğimde firma yazıhanesinin boşaltılmış ve tabelasının indirilmiş olduğunu gördüm. Durumu otogardaki zabıtalara sordum, firmanın belediyeye kira bedelini ödemediği için boşaltıldığını söylediler. Bugün tekrar geldim durum aynı, değişen bir şey yok. Firmanın Adıyaman'daki merkez şubesini aradım yapacağımız bir şey yok dediler." dedi.

Kahta Otogar Müdürü Orhan Demirgüç ise "Söz konusu firma belediyemize yazıhane kirası ödemesi yapmadığı için yaklaşık 20 gün kadar önce yazıhanenin boşaltılması için tebligat yapıldı. Bayram dolayısıyla vatandaşların mağdur olmaması için belediyemiz ilgili firmaya 2 gün ek süre verdi. Firma bu arada yeni bilet satışında bulunmuş. Yüzlerce insan mağdur durumda. Almış olduğumuz bilgiye göre 27 milyarlık bilet kesilmiş. Firmanın yetkililerine ulaşamıyoruz. Belediye olarak işin takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

İddialar hakkında görüş almak için aradığımız firmanın Adıyaman merkez yazıhanesinin telefonlarını da açan olmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Biletleri satıp yazıhaneyi kapatan otobüs firması vatandaşları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER