BİK çalışanlarını öldüren gazete patronunun cezası onandı


Sakarya'da Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldüren ve yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'a verilen 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 20 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

26 Eylül 2012'de gazeteye denetime gelen BİK Sakarya Şube Müdürü Bolat ile kurum çalışanı Özergin'i tabancayla vurarak öldüren; Yenisakarya gazetesi çalışanı Süke'yi de yaralayan Sakarya Anadolu gazetesinin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada, cinayet suçlarından 2 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis, yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralamak suçundan ise 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Tutuksuz sanıklar B.A., V.Ö. S.Ö. ise suçluyu kayırmak suçundan ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Davanın temyizine bakan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Uyumaz'ın cezasını onadı.

Uyumaz'ın avukatı Mehmet Mangıroğlu, müvekkilinin cezasının Yargıtay tarafından onandığını doğruladı. Karar düzeltme için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduklarını belirten Mangıroğlu, sonuç alamadıkları taktirde Anayasa Mahkemesi'ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber BİK çalışanlarını öldüren gazete patronunun cezası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER