Beytüşşebap'ta çatışmalar devam ediyor

Beytüşşebap'ta çatışmalar devam ediyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi merkezindeki ve çevre karakollara eş zamanlı düzenlenen saldırılarda 2 asker şehit olurken 9 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı, 34 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Çatışmaların devam ettiği öğrenildi.

Bölgedeki çatışmalarda kullanılan havan topunun Hisarkapı köyündeki bir eve isabet ettiği, evde bulunan 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Şehir merkezinde çatışmalardan dolayı bir cami ve üç evde de yangın çıktığı öğrenildi. Elektrik ve internetin olmadığı ilçeden sağlıklı bilgi alınamıyor.

Beytüşşebap'ta incelemelerde bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sosyal medya hesabından "Beytüşşebap'ta sabah saatlerinde başlayan çatışmadan sonra ilçe merkezine giren polis, sivilleri hedef aldı. İlçe merkezinde bulunan camiler, marketler, onlarca araç ve ev tarandı. 4 kişi yaşamını yitirdi ve birçok yaralı var." mesajını paylaştı.

Bu arada PKK'nın Beytüşşebap'ın tek bağlantı yoluna bomba döşediği ve güvenlik güçlerinin karadan hareket edemediği belirtiliyor. İlçenin tek caddesine ise günlerdir hendek kazıldığı ve bombalı tuzakların kurulduğu iddia ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Beytüşşebap'ta çatışmalar devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER