Beyaz eşyada satışlar Eylül'de %37 düştü

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, zamlar nedeniyle beyaz eşya satışlarının sadece eylülde %37 düştüğünü aktardı, “Kampanyalar yeterli değil. Beyaz eşya ve mobilya sektörlerinde ÖTV ve KDV indirimleri kaçınılmaz” dedi.

SHABER3.COM

Ekonomide yüksek faiz-yüksek döviz-yüksek enflasyon sarmalında derinleşen kriz reel sektör üzerindeki yükü her geçen gün artırırken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’den yeni vergi indirimleri çağrısı geldi.

Geçtiğimiz yılki indirimlerin başarıyla uygulandığını ve esnafın zararını azalttığını belirten Palandöken, döviz kurlarındaki artışla birlikte beyaz eşyaya yapılan zamların satışları ciddi anlamda düşürdüğünü, sadece eylül ayında satışların %37 oranında azaldığını ifade etti.

Palandöken, esnafın yeni vergi indirimleri beklentisinde olduğunu da şöyle aktardı:

Enflasyonla mücadelede başarılı olmak için beyaz eşya sektöründe yapılan kampanyalar yeterli değil. Bu yılı da en az zararla kapatmak için yılbaşına kadar beyaz eşya ve mobilya sektörlerinde özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer vergisi (KDV) indirimleri kaçınılmaz oldu. Bu yılı en az zararla kapatmak için yıl başına kadar beyaz eşya ve mobilya sektörlerinde ÖTV ve KDV indirimleri kaçınılmaz oldu.
<< Önceki Haber Beyaz eşyada satışlar Eylül'de %37 düştü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER