Beyaz eşyacıdan al kriz haberini

Konut satışlarındaki düşüşün zincirleme etkisi devam ediyor. Ocak ayında yüzde 9 gerileyen beyaz eşya satışları şubatta yüzde 14 azaldı. Satışlar krizin başladığı 2018 yılında ise yüzde 18 küçülmüştü.

SHABER3.COM

Krizde konut satışlarının düşmesi dayanıklı tüketim mamüllerine dönük talebi de bıçak gibi kesti. Şubat ayında beyaz eşya satışları yüzde 14 azaldı. 

Arçelik, Vestel, Profilo, BSH ve Indesit gibi devasa firmaların üye olduğu Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) sektördeki krizin derinleştiğini açıkladı.
 
OCAKTA YÜZDE 9, ŞUBATTA YÜZDE 14

TÜRBESD verilerine göre sektör 2019 yılının ikinci ayında da küçüldü. Ocak ayında yüzde 9, şubatta yüzde 14 daralan sektör için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi de çare olmadı.  

2018’DE YÜZDE 17 DARALDI

2018 yılında beyaz eşya satışları yüzde 17 düşüşle 6,1 milyon adet seviyesine gerilemişti. 2017’de aylık ortalama 620 bin adet olan beyaz eşya satışı 2018’de aylık 515 bin adet seviyesini zorlukla yakalamıştı. 

Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, derin dondurucu, buzdolabı, çamaşır kurutma makinesi ve fırınlı ocak beyaz eşya başlığı altında gösteriliyor.

<< Önceki Haber Beyaz eşyacıdan al kriz haberini Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER