Beşiktaş Başkanı ve kulüpteki 8 kişide korona testi pozitif çıktı

Beşiktaş, yapılan ikinci testler sonrası 8 kişide koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

SHABER3.COM

İşte Beşiktaş'tan yapılan açıklamada "13 Mayıs Çarşamba günü, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, tüm futbolcularımız, teknik heyetimiz ve tesis çalışanlarımıza ikinci kez Covid-19 testi yapılmıştır. Yapılan testler neticesinde, sekiz kişide pozitif Covid-19 test sonucu tespit edilmiştir. Testi pozitif sonuçlanan kişilerin takip ve tedavi sürecine, ilgili prosedürler doğrultusunda derhal başlanmıştır." denildi.

İlerleyen saatlerde Koronavirüs testi pozitif çıkan bu kişilerin yanısıra Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin de virüsü kaptığı belirtildi. Çebi, "Bilim Kurulu’nun onayı olmadan bu ortamda futbol oynanamaz" dedi.

Beşiktaş'ın 61 yaşındaki Başkanı Çebi'nin 13 Mayıs Çarşamba günü  yaptırdığı Covid-19 testinin pozitif sonuç verdiği açıklandı. Kulüpte ayrıca 8 kişinin daha testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Kulübün eski yöneticisi ve gazeteci Candaş Tolga Işık’a konuşan Çebi, “Tüm kurallara dikkat etmeme, tedbirleri almama rağmen oldu bu… İnsan sağlığından daha önemli bir şey yok. YK olarak başından beri aynı noktadayız: Bilim Kurulu’nun onayı olmadan bu ortamda futbol oynanamaz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu dün yaptığı açıklamada  Süper Lig'in 'şimdilik' 12 Haziran'da başlayacağını ifade etmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 5 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, " "TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir’le bugün bir görüşme yaptık. Liglerin devamının federasyonun kendi iradesiyle alacağı bir karar olduğunu belirttik" demişti.

<< Önceki Haber Beşiktaş Başkanı ve kulüpteki 8 kişide korona testi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER