Beşiktaş yıldız futbolcuyla yollarını ayırdı

Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Karius, maaşını alamadığı için FIFA'ya yaptığı başvuru sonrasında siyah-beyazlı kulüpten sözleşmesini feshederek ayrıldı. Alman file bekçisi, Premier Lig ekibi Liverpool'a dönecek. Öte yandan Bein Sports, Boateng'le de maliyeti nedeniyle yolların ayrılacağını açıkladı.

SHABER3.COM

Beşiktaş’a geldiğinde 2 yıllık kiralık sözleşmesi imzalayan Loris Karius, alacaklarını alamadığı için FIFA’ya yaptığı başvuru sonrasında sözleşmesini tek taraflı feshetti. Alman file bekçisinin belgeleri, siyah-beyazlı kulübe ulaştı.

Teknik direktör Sergen Yalçın, daha önce yaptığı açıklamada Karius’un gelecek sezon kadroda olmayacağını belirtmişti. Eğer Süper Lig corona virüsü nedeniyle verilen aranın ardından Beşiktaş kalecisi Utku Yuvakuran ve Ersin Destanoğlu koruyacak.

Karius, Beşiktaş formasıyla çıktığı 67 maçta 95 gol yerken kalesini 14 maçta gole kapatmıştı.

Loris Karius, Instagram hesabından yayınladığı bir videoya şu veda sözlerini ekleyerek siyah-beyazlılara veda etti;
“Beşiktaş kariyerimin bu şekilde sona ermesi üzücü ama bu durumu çözebilmek adına her şeyi yaptım. Aylarca sabırlı davrandım, yönetimle defalarca konuştum. Geçen yıl da benzer şeyler olmuştu. Bu kulüpte oynamak benim için büyük keyifti. Beşiktaş, bu kadar tutkulu taraftarın desteğine sahip olduğu için gurur duyabilir. Beni iyi zamanda da, kötü zamanda da desteklediniz. Sizi en iyi şekilde hatırlayacağım. Tüm takım arkadaşlarıma, teknik ekibe, kulüp çalışanlarına teşekkür ediyorum. Geldiğim ilk günden beri beni çok iyi ağırladınız. Şampiyon Beşiktaş.”

‘Boateng’le devam edilmeyecek’

Alman kaleci Karius hakkındaki flaş gelişmenin ardından Bein Sports’ta Kevin-Prince Boateng’in de takımdan yüksek ihtimalle ayrılacağı ifade edildi. Performansı beğenilen ve 1 yıl daha kiralanması gündeme gelen Boateng’in corona virüsü salgını sonrası yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrası yüksek maliyeti nedeniyle yolların  ayrılacağı belirtildi.

Bein Sports Beşiktaş muhabiri Gürler Akgün “10 maçlık opsiyonu devreye girmesiyle Boateng’in sözleşmesi 1 yıl daha uzayacaktı ama maliyetinin yüksek olması sebebiyle Boateng’in Beşiktaş’tan ayrılabileceği gelen bilgiler arasında” diye konuştu.
<< Önceki Haber Beşiktaş yıldız futbolcuyla yollarını ayırdı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER