Beş çalışan ifade verdi: Cinayeti duydular mı, arbedeyi gördüler mi?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından Suudi Arabistan’dan gelen itirafla soruşturmanın boyutu da genişliyor. Beş konsolos çalışanı daha ifade verdi.

SHABER3.COM

İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda çalışan 5 Türk vatandaşı tanık olarak ifade verdi.

Savcılığa ifade verenlere "Cemal Kaşıkçı'yı gördünüz mü?", "Konsolosluğa gelen 15 kişiyi gördünüz mü?", "Arbede sesi duydunuz mu?" gibi soruların sorulduğu kaydedilirken teşhis için bazı fotoğrafların da gösterildiği ifade ediliyor.

Sabah saat 11.00 sıralarında adliyeye gelen aralarında iki şoför, teknik servis personeli ve idari işler memurlarının bulunduğu 5 kişi ifadelerini vermek üzere 7.kattaki savcılık katına çıktı ve savcılara olaya ilişkin bildiklerini anlattı.

Savcılıkça çalışanlara, "Kaç yıldır konsoloslukta çalıştıkları, görevleri, çalışma saatleri gibi genel soruların yanısıra "Cemal Kaşıkçı'yı gördünüz mü?", "Arbede sesi duydunuz mu?, "2 Ekim günü olağanüstü bir durum var mıydı?" gibi sorular soruldu.

"Konsolosluğa giren 15 kişiyi gördünüz mü?" sorusu ve bazı fotoğraflar ile olay günü personele izin verildiğine ilişkin soruların yöneltildiği personelse o gün görev başında olduklarını, herhangi bir gürültü ses duymadıklarını, olaya ilişkin bir şey görmediklerini söyledikleri kaydedildi.. 

Öte yandan konsoloslukta mesainin sabah saat 09.00'da başlayıp saat 15.30'da sona erdiğini söyleyen çalışanlar, olay günü de saat 15.30'da binadan ayrıldıklarını anlattı.

İfade veren bir kişi, basın mensuplarının soruları üzerine, Türkiye'den ayrılan İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin çok iyi bir insan olduğunu söyledi.
<< Önceki Haber Beş çalışan ifade verdi: Cinayeti duydular mı, arbedeyi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER