Berlin okullarındaki tadilat sorunu bitmiyor


Almanya bu yıldan itibaren çok sayıda okulu kapsayacak şekilde dijital eğitime start vermeyi planlıyor. Ne var ki bazı okullar, içinde ot bitecek derecede ihmal edilmiş durumda. Kimi okulların bodrum katı su altında, kimilerinde ise tuvalet kokusu dayanılmaz ağır. Çok sayıda öğrencinin küçük sınıflarda okumak zorunda kalması, okullarda baş gösteren tadilat ihtiyacı ise ayrı bir problem.

Senato'da veli temsilcisi olarak görev yapan Ulrike Kipf ve Sabina Spindeldreier'e göre bu problemlerin çözülememesinin arkasında bürokratik işlemlerin yıldırıcı derecede uzun sürmesi yatıyor. Resmi dairelerle iletişimin de kolay olmamasından yakınan Kipf ve Spindeldreier, personel yokluğundan mustarip makamların sorumluluğu başkalarına attığını söylüyor. Her iki temsilci de bundan en nihayetinde olumsuz etkilenenlerin öğrenciler ve öğretmenler olduğunu dile getiriyor.

Kipf ve Spindeldreier, problemlerin önüne geçmek için her alan için geçerli olacak şekilde bir zihniyet değişikliği öneriyor. Her iki temsilci için de idari makamlarda daha iyi bir iletişim kültürü büyük önem taşıyor. Okul yönetimlerinin, öğretmenlerin ve velilerin gerektiği şekilde bilgilendirilmesini isteyen Kipf ve Spindeldreier, aynı zamanda istihdam politikasında da değişikliğin gerekliliğine dikkat çekiyor. Ek bina yerine yeni bina inşa edilmesi de talepleri arasında.

Kipf ve Spindeldreier'in ailelerden de beklentileri var. Ailelerden ve öğrencilerden talep ve endişelerini dile getirmelerini isteyen temsilciler, sorunlar bölge dairelerinde çözülmediği takdirde İnşaat ve Okul Konseylerine başvurulmasının önemli olduğunu dile getiriyor.Berlin-okullarindaki-tadilat-sorunu-bitmiyor-1982667.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Berlin okullarındaki tadilat sorunu bitmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER