Berdimuhamedov, SOCAR Başkanı Abdullayev'i kabul etti


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev ile görüştü. Abdullayev ile Türkmenistan'ın Hazar Denizi kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde görüşen Berdimuhamedov, ülkesinin SOCAR ile işbirliğini ele aldı.

SOCAR Başkanı Abdullayev, Türkmenistan ile uzun vadeli işbirliğine büyük önem verdiklerini kaydetti. Abdullayev, zengin enerji kaynaklarına ve büyük ekonomik potansiyele sahip Türkmenistan'ı güvenli ve uzun vadeli işbirliği olarak gördüklerini ifade etti. Berdimuhamedov ile Abdullayev, enerji, ulaştırma ve bu alanlar karşılıklı çıkara dayalı ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Avrupa Birliği, enerji kaynaklarını çeşitlendirme politikası kapsamında Türkmen ve Azeri gazını satın almak istiyor. Bu bağlamda, Türkmenistan-Azerbaycan-Avrupa Birliği-Türkiye hattında dörtlü görüşmeler devam ediyor. Türkmenistan da, doğalgaz kaynaklarının çeşitli güzergahlar ile dünya piyasasına ulaştırma politikasını izleyerek, Avrupa pazarına ulaşması hedefliyor. Türkmen gazının Avrupa pazarına ulaşmasına imkan sağlayacak en önemli proje TransHazar doğalgaz boru hattı. CİHAN
<< Önceki Haber Berdimuhamedov, SOCAR Başkanı Abdullayev'i kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER