Berat Albayrak işçilerin Kıdem Tazminatlarını kendine bağlayacak

AKP'nin kaynak bulmak için bulduğu formüllerden bir olan 'Kıdem tazminatı fonu' ile ilgili önemli uyarı geldi . Berat Albayrak işçilerin Kıdem Tazminatlarını özerk bir yapıya sahip olmayıp, doğrudan Hazine Bakanlığı'na bağlayacak. Böylece işçilerin paraları ile yatırımlar finanse edilecek

SHABER3.COM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kıdem tazminatının fona dönüştürülmesinin 2019 sonuna kadar yapılması yönündeki açıklamasına göre fon Bireysel Emeklilik Sistemi ile entegre olarak Hazine’ye bağlı faaliyet gösterecek.

Dünya Gazetesi’nden Mehmet Kaya’nın haberine göre pek çok ülkede özerk bir yapıya sahip olan benzeri fonlar bizdeki uygulamada doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kıdem tazminatının fona dönüştürülmesinin 2019 sonuna kadar yapılması yönündeki açıklamasına göre fon Bireysel Emeklilik Sistemi ile entegre olarak Hazine’ye bağlı faaliyet gösterecek.Piyasada ve özellikle işçi sendikalarında kıdem tazminatı fonuna yönelik ciddi endişeler mevcut. 

İşçi kesimi daha önce de değişik hükümetler zamanında ortaya atılan bu tür tekliflere şiddetle karşı çıkmış, bunun işçilerin kıdem tazminatı hakkının ellerinden alınması olarak yorumlamıştı.

Diğer yandan piyasa ise, bunun da eğer özerk bir yapıya sahip olmazsa, tıpkı işsizlik fonu gibi hükümetin bütçe ihtiyaçları için kullanılabileceğini, amaç dışına sapabileceğini ve hâttâ enflasyonist bir etki yapabileceğinden endişe duyuyor. 
<< Önceki Haber Berat Albayrak işçilerin Kıdem Tazminatlarını kendine... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER