EPDK zamları seçim gelince hatırladı

Sektör yetkililerinden alınana bilgiye göre benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruş zam bekleniyordu. Ancak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz akşam saatlerinde serbest piyasa şartlarında belirlenen fiyata müdahale anlamına gelen bir açıklama yaptı. Yılmaz, "Zam söz konusu değil." dedi.

SHABER3.COM

Sözcü'nün sektör yetkililerinden aldığı bilgiye göre benzin fiyatına bugün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruşluk bir zam bekleniyordu. Geçen hafta da 13 kuruş zam gelmiş ve benzinin litresi 6,50 TL'yi aşmıştı.  

Zammın 13-14 kuruşunun pompaya yansıyacağı, kalan kısmın ise Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminden karşılanacağı belirtiliyordu. 

SERBEST PİYASAYA MÜDAHALE

Ancak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz serbest piyasa şartlarında belirlenen fiyata müdahale anlamına gelen bir açıklama yaptı. Akşam saatlerinde açıklama yapan Yılmaz, "Zam söz konusu değil." dedi.

Yılmaz hükümetin talimatı hareket ettiğini şu sözlerle ortaya koydu: "Biz fiyat hareketlerini yakından takip ediyoruz, kurum olarak gerekli hesaplamaları yapıyoruz ve bir zam söz konusu değil. Ülkemizin seçim arifesinde bu süreçte manipülasyon yapmak, piyasaları yanlış yönlendirmek kimseye kazandırmaz, aksine kaybettirir." 

EPDK Başkanı zammın seçim öncesinde nasıl bir manipülasyon olacağına ise açıklık getirmedi. 

PETROL FİYATI DÜŞMESİ DAHA FAZLA ZAM GELECEKTİ

Brent petrol, dolar kuru ve uluslar arası piyasalarda benzin fiyatı yükseliyor. Sektör yetkililerinin yaptığı açıklamada, “Dövizin yükseliş hareketine karşın ürün piyasalarındaki düşüş oluşumu fren görevi gördü.” ifadeleri kullanıldı.
<< Önceki Haber EPDK zamları seçim gelince hatırladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER