Belediyenin suyunu kestiği okulu bakanlık kapattı

Niğde’nin en başarılı ve prestijli okulu Sungurbey Eğitim kurumları ‘okulun suyu yok’ gerekçesiyle kapatıldı. Niğde belediyesi 8 aydır su aboneliği bulunan Sungurbey Eğitim kurumlarının suyunu Niğde Üniversitesinin su basıncını düşürüyor gerekçesiyle kesmişti. Ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri okulda inceleme yaparak okulun suyu yok burada eğitim olmaz dedi. İl Milli Eğitim müdürlüğü konuyu bakanlığı iletti ve okula kapatılma kararı verildi.

"Bundan sonra bizden bunlara su yok "

VİDEO-ARŞİV

18 Haziran günü Sungurbey okullarına Belediye Başkanı Yardımcısı Rifat Özkan imzasını taşıyan yazıyla, Niğde Üniversitesi’ndeki basınç düşüklüğü bahane edilerek, okulun suyunun kesileceği belirtildi. Aradan geçen 25 günün sonunda ise Milli Eğitim Bakanlığı okulun suyu olmadığı gerekçesiyle komple kapatılmasına karar verildi. Okul yönetimi suyun kesilmesinden sonra Niğde Adliyesinde yaptığı müracatlardan bir netice alamadı. Devreye Milli Eğitim Müdürlüğü girdi. Bu arada İl Sağlık Müdürlüğü okulun eğitim öğretime uygunluğunu denetledi. Sonra ” su olmadığından eğitime uygun değildir” Raporu verildi. Milli Eğitim bakanlığı ise su olmadığı gerekçesiyle okulu kapattı.

OKULUN KAPATILDIĞINI MEDYADAN ÖĞRENDİLER

Okulun kapatıldığına dair yazı okul idaresinin eline ulaşmadan bazı gazetelerde haber olması dikkat çekti. Bugün sabah uyandıklarında gazetelerdeki haberlere göre okullarının kapatıldığı şaşkınlığını yaşayan idarecilere resmi yazı ise öğlen saatlerde tebliğ edildi. Alınan kararın daha muhataplarına ulaşmadan bazı gazetelerde çıktığını söyleyen okul yönetimi ise hukuki olarak mücadele edeceklerini söyledi.

ONLARCA EĞİTİMCİ İŞSİZ, 600 ÖĞRENCİ OKULSUZ KALDI

“Önce suyumuzu kestiler sonra okulu kapattılar “ diyen çalışanlarda işsizler kervanına katıldı. Sudan bahane ile okulun kapatılmasına öğrencisi kayıtlı bulunan veliler ve işsiz kalan eğitimciler tepki gösterdi. Niğde’nin başarılı okulu sudan bir gerekçe ile kapatılırken onlarca çalışanı artık başka iş bakmaya başlayacak.

Oysa okul idarecileri tankerle su satın alarak bahçedeki ağaçları sulamıştı. Okulun suyu kesildiği tarihten itibaren her hafta iki tanker su ile bahçedeki ağaçların kurumaması için su satın alındı.

Okulun geçen yıl 600 öğrencisinin bulunduğu yeni yıl içinde 300 kayıt yenileme yapıldığı öğrenildi.

ÜNİVERSİTENİN ŞİKAYETİ YOK

Okul yıllardır sondaj kuyusundan çıkan su ile hem içme hem de kullanma su ihtiyacını karşılıyordu. Belediye ekipleri suda arsenik var gerekçesiyle kuyuları kapatarak okulun abone olmasını istedi. 8 aydır abone kaydı bulunan ve su kullanan okul ise bu kez Niğde üniversitesinin su basıncıncı düşürdünüz gerekçesiyle suyu kesildi.  Yapılan araştırmada üniversitenin böyle bir şikayetinin bulunmadığı kaldı ki böyle bir konu varsa dahi başka abonenin suyunun kesilmesi yerine basıncın yükseltilmesi gerekiyordu. Okul yönetimi belediyenin sınırları dışındaki okulları için il özel idareye başvurdu. Ancak özel idare yetkilileri ise 2016 yatırım planlamamızda yoksunuz diyerek su bağlayamayacaklarını kaydetti.

muhabir ajans
<< Önceki Haber Belediyenin suyunu kestiği okulu bakanlık kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER