Belediye battı: Doğalgaz kesildi, maaşlar ödenmiyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin sebep olduğu "yüzde 100 yerli" ekonomik krizde iflas bayrağını çeken şirketlerden sonra bazı belediyeler de mali darboğaza girdi. Samsun'un Canik ilçesinde borcunu ödemediği için belediyenin doğalgazı kesildi. İşçi ve memur maşları iki-üç ay gecikmeli ödeniyor.

SHABER3.COM

Samsun’un Canik ilçe belediyesinin mali darboğaza girdiği ve batma aşamasına geldiği iddia edildi. İşçi ve memurların maaşlarını ödeyemeyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtiliyor.

MEMUR MAAŞLARI ALACAKLI FİRMALARA AKTARILDI

Belediyede çalışan memurlar 2 aydır maaşlarını alamıyor. İller Bankası’na yatan memur maaşları çekilerek belediyenin borçlu olduğu firmalara aktarıldı. 

İsminin açıklanmaması şartıyla Odatv'ye bilgi veren işçiler, son 1 yıldır maaşlarını düzenli alamadıklarını, son 3 aydır da maaşlarının ödenmediğini söyledi.

BELEDİYENİN DOĞALGAZI KESİLDİ

Parasını ödeyemediği için belediyenin doğalgazının kesildiği ve server hizmeti sağlayan şirketin bu hizmeti durdurduğu kaydedildi.

Belediyede çalışan işçi ve memurların 18 Mart Pazartesi günü Canik Belediye Başkanı Osman Genç hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Sayıştay'ın 2017 yılı raporunda Canik Belediyesi’nin 46 milyon TL borcu olduğu belirtiliyordu. 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in Samsun Büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığı esnasında belediye bütçesinden harcama yaptığı iddia edilmişti. Genç iddialara dair herhangi bir açıklama yapmadı.

YÜZDE 55,2 OYLA BAŞKAN SEÇİLMİŞTİ

Belediye Başkanı Genç'in Samsun Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için belediye kasasından reklam verdiği de iddia edilmişti. 

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) belediye başkan adayı olarak 30 Mart 2014'te yapılan Mahalli İdareler Seçimi'ne giren Osman Genç yüzde 55,2 oy ile başkan olarak seçilmişti. 
<< Önceki Haber Belediye battı: Doğalgaz kesildi, maaşlar ödenmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER