Belediye başkanlarının sosyal medya karneleri çıkartıldı


Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi'ne göre sosyal medyada dijital varlıkları en fazla kullanan 5 belediye başkanı; Kocaeli, Şanlıurfa, Rize, Adana ve Gaziantep başkanları oldu.

Dijital Araştırmalar Derneği, dünyada bir ilk olan dijital varlık reytingi araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Dijital Varlık Reytingi, Türkiye'deki belediye ve belediye başkanlarından oluşan 240 kullanıcının 68 kriter ışığında internet sitesi, mobil uygulama ve sosyal medyada etki, güncellik, etkileşim, içerik yönetimini ölçümledi, derecelendirdi, puanladı ve sıraladı.

81 il belediyesi ve başkanı ile 39 İstanbul ilçe belediyesi ve başkanı olmak üzere 120 belediye ve 120 belediye başkanının 970 sosyal ağ hesabı, 202 internet sitesi, 128 mobil uygulama olmak üzere toplamda bin 300 dijital varlığı incelendi. Buna göre dijital varlıkları en iyi kullanan il belediyesi 76,5 puan ve A-- reytingiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Sıralamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 76 puan, Rize Belediyesi 75 puan, Adana Büyükşehir Belediyesi 74,5 puan ile BBB+++ reytingi ile takip ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise, 74 puan ve BBB+ reytingiyle beşinci sırada yer alıyor.

Ayrıca 6 sosyal ağ kategorisinde en iyi 5'in açıklandığı Dijital Kent 2015 sonuçlarına göreTwitter'da en iyi Antalya Büyükşehir Belediyesi; Facebook, Instagram ve YouTube'da Adana Büyükşehir Belediyesi; Google++'da ise Çorum Belediyesi en iyi kullanan belediyeler olarak belirlendi.

İllerin belediye başkanları da Dijital Kent 2015 çerçevesinde puanlanarak reytinglendi. Buna göre, 2015'de dijital varlıkları en iyi kullanan il belediye başkanı 79,25 puan ve A- reyting ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 78 puan ve A—reytingi ile ikinci, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 75 puan ve BBB++ reytingiyle üçüncü olurken; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz 66,5 puan ve BB+ reytingle takip etti.

?Twitter'da Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Facebook'da ve YouTube'da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Instagram'da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Google+'da Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, internet sitesinde ise Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu 2015 yılında en iyi etkileşim ve yayın performansı göstererek kullanan il belediye başkanları oldular.

CİHAN
<< Önceki Haber Belediye başkanlarının sosyal medya karneleri çıkartıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER