Belediye altı ay önce yapıp teslim ettiği muhtarlık binasını işgalci diye yıktı


Samsun'unda merkez ilçe İlkadım Belediyesi, altı ay önce kendisi yapıp muhtarlığı taşıdığı muhtarlık binasını 1 Kasım seçiminden sonra 'işgalci' olduğu gerekçesi ile yıktı. Samsun CHP milletvekilleri ve Liman Mahallesi Muhtarı Ünzile Şahin, yapılan işlemin siyasi olduğunu iddia etti. Muhtar Şahin, başkanın resmini asmadıkları ve siyasi toplantılarına gitmedikleri için binalarının yıkıldığını öne sürdü. Belediye ise binanın geçici bir süreliğine yapıldığını ve sonunda da yıkıldığını ifade etti.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, muhtarlık binasının yıkılmasının tamamen siyasi bir hareket olduğunu iddia etti. Muhtarlığa AK Parti'nin siyasi afişlerinin takılmaması sebebi ile muhtarlık binasının yıkıldığını öne süren Zeybek, "Biz biliyoruz ki bu binalarda sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün resimleri asılır. Bunlar Atatürk'ün resimlerini indirerek kendi resimlerini asmaya alıştılar." diyerek muhtarlıkların siyaset dışı olduğuna dikkat çekti. Yapılan işlemin hukuksuz olduğunu ileri süren Zeybek, "Bunlar AKP yandaşı olmayan herkesi karşılarına aldıklarının göstergesidir. Bu sürecin hiddetli ve şiddetli bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Toplumu baskı altına almakla sindireceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar. Halkın inancı karşısında kimsenin duramayacağını hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin de yapılan işlemin vicdani olmadığını önü sürdü. Kendisinin de 15 yıl belediye başkanlığı yaptığını anlatan Tekin, her siyasi partiye mensup olduğunu bildiği muhtarla hiçbir zaman siyasal görüşünden dolayı sıkıntı yaşatmadığını ifade etti. Başkanların partileriyle seçildiğini ancak seçildikten sonra herkesin başkanı olduğunu ifade eden Tekin, AK Parti'nin seçimde aldığı yüzde 49 oy ile şımardığını öne sürerek şunları ifade etti: "Buradan başlayan bu süreç bütün Türkiye'ye ibret dersi olmalı. Bırakın buraları artık evlerin balkonlarına bile kendi resimlerinin asılmasını istiyorlar. Bu anlaşılır bir şey değil."

Yapılan işlemin tamamen siyasi bir tutum olduğunu belirten Tekin, "Başkanın kendisinin fotoğrafı, partisinin afişi asılmıyor diye bunu yaptığına inanıyorum. Yoksa 6 ay önce yaptığı bir binayı neden yıksın" diye konuştu.

MUHTAR ŞAHİN: "SİYASİ TOPLANTILARINA KATILMADIĞIM İÇİN YIKILDI"

Liman Mahallesi Muhtarı Ünzile Şahin ise muhtarlık binasının boşaltılarak yılmasının kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Muhtar Şahin, "Sabah muhtarlığa geldiğimde zabıtaların hiçbir tebligat dahi yapmadan 'işgalci' olduğumuzu ileri sürerek binamızı boşaltıp yıkmaya başladı. Oysa burayı altı ay önce başkan kendisi yaparak bize teslim etti." diye şaşkınlığını dile getirdi.

Başkanın 1 Kasım seçimlerinden önce bütün muhtarlıklara kendi fotoğrafını göndererek asılmasını istediğini öne süren muhtar Şahin, "Ben başkanın resmini asmadım. Hiçbir siyasi parti toplantılarına katılmadım. Neden yıktıklarını anlatmak için daha fazla söze ihtiyaç yok. Ancak bu kadar hızlı çalışacakları hiç aklıma gelmezdi." dedi.

Artık her hangi bir yeri olmadığı için seyyar bir şekilde mahalle halkına hizmet vereceğini ifade eden Şahin, sorunu olan vatandaşın kendisine telefonla ulaşmaları durumunda evlerine giderek görevini yapacağını ifade etti.

İlkadım Belediyesi yetkilileri muhtarlık binasının yıkılmasında siyasi bir yaklaşım olmadığını açıkladı. Söz konusu yerin geçici bir süre için yapıldığını ileri süren yetkililer, "Park içine yapılan bu prefabrik muhtarlık binası çevre sakinlerinin tepkisine sebep oldu. Bunu muhtara ilettik, iki üç kez boşaltması için uyardık. Verilen süre içerisinde boşaltmadığı için işgalci durumuna düştü. Ekiplerimiz de yapıyı boşaltarak yerinden kaldırdı." açıklamasını yaptı.

Yıkımı izleyen vatandaşlardan Şenol Kara isimli vatandaş, "Belediye başkanının resmini indirmek muhtara mı kalmış. Başkan da gereğini yapıyor." diyerek yıkıma destek çıkarken, M. K isimli başka bir vatandaş ise "Başkan muhtarlığı yıkarak yerine 5 katlı bina dikecek." diyerek konunun siyasi olduğuna dikkat çekti.
CİHAN
<< Önceki Haber Belediye altı ay önce yapıp teslim ettiği muhtarlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER