Bekaroğlu: Devlet Bahçeli Köprüsü kanun ve mevzuata uygun

Bekaroğlu: Devlet Bahçeli Köprüsü kanun ve mevzuata uygun

Temeli atılan Devlet Bahçeli Köprüsü'yle ilgili "projesi yok" iddialarına Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu cevap verdi. Bekaroğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün projesinin bulunmadığı iddialarının gerçekle ilgisi olmadığını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu, iki yıldır 'Adana Büyükşehir Belediyesi'nin büyük, vizyonel bir projesi, çalışması yok' diyenlerin, köprünün temeli atılır atılmaz, projesi bulunmadığına dair iddialar öne sürmeye başladığını belirtti. TMMOB'un daha önce 3. Boğaz Köprüsü, Marmaray, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ile ODTÜ'den geçecek Bağlantı Yolu Projesi gibi çalışmalara da itiraz ettiği gerçeğinin gözardı edilmemesini isteyen Bekaroğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün projesinin bulunmadığı iddialarının gerçekle ilgisi olmadığını aktardı.

Ragıp Bekaroğlu, "Köprümüzün projesi olmasa ilgili kurumlar onay vermezdi. Köprünün avam projesini (ön proje) yaptık. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü bunlara onay verdi. Avam proje üzerinden biz ihaleye çıktık. Yaptığımız tüm işler ilgili İhale Kanunu'na uygun. Hiçbir eksiğimiz yok. Yapılan ihale içerisinde, uygulama projesinin yapımını biz yükleniciye verdik. İhaleyi alan yüklenici bu uygulama projesini yapıp bize verecek. Biz inceleyip kontrol edeceğiz ve yaptığımız bu projeyi de DSİ'ye onaylatacağız. Hepsi kanun ve mevzuata uygundur. Kamu İhale Kurumu'na, yapılan ihaleyle ilgili bir itiraz var. İlgili kurum, yapılan itirazı değerlendirip sonuca bağlayacak." dedi.

Bekaroğlu, kamuda avam proje ile ihaleye çıkılmasının alışılmış bir uygulama olduğunu da kaydederek, master plana uygunluğu tartışmasıyla ilgili, "Bu master plan olmadığı için gelişen koşullara göre bir proje hazırlandı." diyerek, eleştirilerin mesnetsiz olduğunu vurguladı.

CİHAN
<< Önceki Haber Bekaroğlu: Devlet Bahçeli Köprüsü kanun ve mevzuata uygun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER