BDDK’nın ‘usulsüz kredi’ raporu, Ceren’i yalanladı!

Manisa’daki baskınlarla ilgili “Bağış, kurban ve burs verecek kişiler, terör örgütüne yardımla suçlanacak.” diyen İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’in adının, kardeşi hakkında yürütülen bir usulsüz kredi soruşturmasında geçtiği öğrenildi.

BDDK’nın ‘usulsüz kredi’ raporu, Ceren’i yalanladı!

Soruşturma açılmasına sebep olan şikayetin ise Tayfur Erdal Ceren’in yeğeni Fahrettin Cem Ceren’den geldiği ortaya çıktı. 

Bu durumu yalanlayıp şikayetçi yeğenini ‘akıl hastası’ olmakla suçlayan Tayfur Erdal Ceren’in iddialarını ise ortaya çıkan bir BDDK raporu çürüttü. Raporda, Emniyet Müdürü Ceren’in Halkbank’ta şube müdürü olan kardeşi İsmail Bora Ceren’in usulsüz kredi verdiğinin tespit edildiği bilgisi yer alıyor. İsmail Bora Ceren’in, hakkında olumsuz veriler olan bir şirketin kredi artırım talebini kabul ettiği anlatılıyor.

BDDK tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen raporda şu ifadelerle soruşturma açılması isteniyor: “Kredi Değerlendirme Raporu’nda yer alan olumsuz veri ve istihbarat bilgisine karşın, firmanın kredi limitinin artırılmasına karar verildiği, rapor tespitleri ışığında öngörülen risk teminat dengesine riayet edilmediği, karar aşamasında iradesinin bulunduğu belirtilen İsmail Bora Ceren hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılabilmesini teminen savcılığınıza yazılı başvuruda bulunulmasına karar verilmiştir.”

USULSÜZ KREDİ ‘HAYAL ÜRÜNÜ’ DEĞİLMİŞ

İsmail Bora Ceren, usulsüz kredi sebebiyle kendisi hakkında açılan soruşturmada ağabeyi Tayfur Erdal Ceren’i işaret etmişti. Bunun ardından basında yer alan haberlere Tayfur Erdal Ceren’den cevap gelmişti. Ancak BDDK raporu, Ceren’in ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını bir bir ortaya koydu. Yaşandığı iddia edilen tüm olaylar için ‘hayal ürünü’ diyen Ceren, bizzat BDDK tarafından yalanlanmış oldu. Ayrıca iddiaların iftira olduğunu söyleyen Ceren, emniyet ve savcılıkta devam eden soruşturmaların kapandığını da ileri sürmüştü. Rapor, bu iddiaların doğru olmadığını gösterdi.

ZİMMETTEN SORUŞTURMA TALEBİ

BDDK raporunda Bankacılık Kanunu’nun 160. maddesi sebebiyle İsmail Bora Ceren hakkında soruşturma açılması isteniyor. Zimmet suçunu düzenleyen söz konusu maddede suça dair “Görevi nedeniyle zilyetliği kendisine devredilmiş olan veya koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu para veya para yerine geçen evrak veya senetleri veya diğer malları kendisinin ya da başkasının zimmetine geçirmek” şeklinde açıklama getiriliyor.


<< Önceki Haber BDDK’nın ‘usulsüz kredi’ raporu, Ceren’i yalanladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER