BBP Muğla İl Başkanı Akın, bildiriye imza atan akademisyenleri kınadı


BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine imza atanları kınadı. Akın, yaptığı açıklamada bu akademisyenlerin, ekmeğini yiyip suyunu içtikleri ülkeye, devlete karşı sergilemiş oldukları tutumun affedilir, yenilir yutulur olmadığını belirtti. Yıllardır ülkeye kan kusturan terör örgütüne arka çıkmanın, hainlik ve alçaklık olduğunu vurgulayan Akın, "Bizler vatanını, milletini, bayrağını, ezanını sevenler olarak, terör örgütünün bu ülkeden tamamen silinip atılması noktasında devletimizin atacağı her adımın arkasındayız. Ne var ki birkaç yıldır biz Alperenler olarak, adına çözüm süreci denen, terör örgütünü cesaretlendiren, büyüten sürecin de yanlış olduğunu mükerrer defalar dile getirdik. Bu süreçte de bizler, terörün bitmesini istememekle suçlandık. Gelinen noktada tarih bizi haklı çıkardı." dedi.

BBP İl Başkanı Akın, "Bugün ortalıkta nara atanlara da sormak istiyorum; yiğit, bilge, şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun, 'Diyarbakır'da yargılar, Habur'da asarız.' dediği Barzani'yi kırmızı halılarla karşılayanlara, 'Diyarbakır bir yıldız olabilir.', bebek katili Abdullah Öcalan için, 'Fikirlerini, görüşlerini önemsiyoruz.' diyerek benzeri methiyeler dizen ve halen başımızda milletvekili sıfatıyla bulunanlara, gazetecilere, aydınlara da birkaç sözümüz ve sözünüz olmalı diyorum. PKK terör örgütü çözüm sürecinde silahlanırken ve yönetenlerimiz tarafından bilinirken, asfalt, parke yollara bombalar döşerken göz yumanların, 'kandırıldık' diyenlerin, 4 yaşındaki çocuğuyla toprağa verdiğimiz şehidimiz ve şehitlerimizin kanına elleri bulaşmamış mıdır? Bizler siyasi ahlâk ve edebimiz gereği doğru nereden gelirse doğru, yanlış nereden gelirse yanlış demeye devam edeceğiz. Bu sebeple de bu süreçte hata yapan herkesi de silkelenip kendine, özüne dönmeye ve bu milletten özür dilemeye, içinizdeki hainleri temizlemeye davet ediyorum." diye konuştu.

Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu ifade eden Harun Akın, şöyle devam etti: "Türkiye terörle mücadele ederken, her gün şehit kaldırırken devletin başlarındakilerin, iktidarın ve muhalefetin birbirlerine küsmeye, sırtlarını dönmeye hakları yoktur. Ne yapacaklarsa karar alacaklar, beraber yapacaklar. Ordusuyla, Meclis'iyle, emniyetiyle, milletiyle hep beraber olacağız ve terör örgütüyle onun arkasındakileri kahrımızla boğacağız. Bunun başka yolu yoktur. Bu sebeple tüm milletimizi, teröre karşı ortak bir duruşa ve devletimizin yanında yer almaya davet ediyoruz. Rabbim, bu millete bir daha istiklâl marşı yazdırmasın. Ülkemizi, milletimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın." CİHAN
<< Önceki Haber BBP Muğla İl Başkanı Akın, bildiriye imza atan akademisyenleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER