BBP'liler, Yazıcıoğlu'nun ölümünün aydınlatılması için adliyeye yürüdü

BBP'liler, Yazıcıoğlu'nun ölümünün aydınlatılması için adliyeye yürüdü

ANKARA (CİHAN)- Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucusu merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu ölümünün altıncı yılında kabri başında anan partililer, Yazıcıoğlu'nun ölümünün aydınlatılması için Ankara Adliyesi'ne yürüdü.

Tacettin Dergâhı'ndaki anma töreninin ardından kortej oluşturan grup, buradan Ankara Adliyesi'ne hareket etti. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kalabalık grup 'Sen milletin vicdanısın', 'Unutmadık, unutturmayacağız', 'Davan davamızdır' ve 'Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun' gibi dövizler açıp, sloganlar ve tekbirler eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları ve partililer katıldı. Adliye önünde toplanan gruba hitaben BBP lideri Destici açıklama yaptı. Kadere, takdire razı olduklarını belirten Destici, "Türkiye'de hakkın, hukukun, adaletin yanında duranlar olarak, haktan adaletten yana olanlar olarak, bir şey istiyoruz. Çok fazla konuşmayacağım. Sadece Türkiye'yi yönetenlere, iktidar edenlere, hükümet edenlere, adalet dağıtanlara, işte bugün Adalet Sarayı'nın önünü seçmemizin sebebi bu. Bizler geride kalanlar ve tüm şehitlerimizin hakkını arayanlar olarak, sizlere sesleniyoruz. 6 yıl oldu. Bizim beklentimiz, halkın beklentisi bu olayın aydınlatılmasıdır." dedi.

Altı yıldır adalet aradıklarını tekrarlayan Desteci, hak arayışlarını hukuk içerisinde aradıklarını ifade etti. Bu olayın peşini asla bırakmayacaklarını vurguladı. Yazıcıoğlu'nun yaptığı açıklamanın ardından bir süre daha burada slogan atmayı sürdüren grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber BBP'liler, Yazıcıoğlu'nun ölümünün aydınlatılması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER