'BBC, Netflix benzeri bir servis başlatabilir'

Birleşik Krallık’ın resmi yayın organı olan Britanya Yayın Kuruluşu, kısa adıyla BBC (British Broadcasting Corporation), gelen haberlere göre Netflix benzeri bir servis sunmaya hazırlanıyor.

'BBC, Netflix benzeri bir servis başlatabilir'

The Telegraph ve The Guardian tarafından paylaşılan bilgilere göre İngiliz yayın kuruluşu, Netflix ve Amazon Prime gibi talebe dönük dijital yayıncılık platformu açacak. BBC’nin bu iş için ITV ve NBC Universal ile görüştüğü belirtiliyor ama taraflar şu an için yorum yapmaktan çekiniyor.

Britflix olarak adlandırılacağı belirtilen serviste elbette BBC tarafından üretilmeyen içerikler de bulunacak. BBC’nin belli bir ücret karşılığında yayınlanmış programlarını 30 gün boyunca kullanıcılarına sunacak olması ise şu anda iPlayer üzerinden bu hizmetten ücretsiz faydalanan kullanıcıları üzebilir.

Ofcom’un raporuna göre Birleşik Krallık’ta 4,3 milyon Netflix abonesi bulunuyor ki Ocak 2016’da Netflix toplam 81 milyon abonesi olduğunu açıklamıştı.

BBC gibi bir kurum için oldukça ciddi bir hamle olabilir zira BBC’nin milli bir yayın organı olması devletten göreceği desteğin sıradan bir girişime göre daha fazla olabileceğini düşündürüyor. İngiliz yetkililer de talebe dönük içeriklerin öneminin farkında.

Britflix, daha önce yayınlanmamış içerikleri kullanıcılarına sunsa bile Netflix kadar içerik zenginliğine ulaşıp ulaşmayacağı ise büyük bir soru işareti.



KAYNAK: WEBRAZZİ



<< Önceki Haber 'BBC, Netflix benzeri bir servis başlatabilir' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER