Bayram yaklaşıyor! İşte size yapımı kolay şahane bir tatlı önerisi

Bayramda nasıl bir tatlı yapayım diye düşünüyorsanız Tokat yöresine ait bu tarifi denemenizde fayda var.

Bayram yaklaşıyor! İşte size yapımı kolay şahane bir tatlı önerisi

Bir yıl boyunca beklediğimiz o mübarek ayın son günlerini yaşıyoruz. Ramazan’ın ne kadar bereketli ve huzurlu bir ay olduğunu hepimiz yaşayarak gördük. Sevgi ve saygıyla  yaklaştık birbirimize, kalp kırmamak için her zamankinden daha fazla çaba sarf ettik. Allah’a karşı kulluk görevlerimizi yerine getirmenin manevî mutluluğunu hissettik.

Mutfakta her gün tatlı telaşlar yaşadık. Menüler belirledik, misafir listeleri hazırladık. Sofralar kurduk, dostlarımızı keyifle ağırladık. Bazen piknik alanlarında iftar yaptık bazen de geniş ailemizle birlikte masanın etrafını doldurduk. Kimi zaman yardıma ihtiyacı olanlara el uzattık kimi zaman da evimizde yaptık iftarımızı. Nihayet bu güzel yolculuğun da sonuna geldik.

Şimdi bir bayram sevinci sardı içimizi ve tabii ki mutfağımızı. Ne tatlısı yapsak acaba, tatlının yanında ne ikram etsem diye düşünürken ‘Çalışan Kadının Mutfağı’ yanınıza geldi.

Tokat yöresine ait yapımı kolay, lezzeti unutulmaz ‘büzgülü gül baklava’ ve yanında misafirlerimizin içini serinletecek ‘vişneli erikli’ içeceği bayramda sizinle olacak.


<< Önceki Haber Bayram yaklaşıyor! İşte size yapımı kolay şahane... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER