Bayraktar: Sandık taşıyacağınıza öğrencileri taşıyın

Bayraktar: Sandık taşıyacağınıza öğrencileri taşıyın

Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Müfit Bayraktar, hükümetin seçimlerde sandık taşımak yerine terör korkusuyla görev yerlerine gitmeye korkan öğretmene sahip çıkmasını isteyerek, "Hükümet seçim sandığı taşıyacağına, terör bölgelerinde öğretmenlerin can güvenliği için öğrencileri ilçe merkezlerine taşısın." dedi.

2015- 2016 Eğitim öğretim dönemi Erzurum'da sancılı başladı. İl genelindeki bin 160 okulda 3 bin 200 öğretmen açığı bulunuyor. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Bayraktar, 7 Haziran seçimleri sonrasında ülkede artış gösteren terörist saldırılarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da eğitime balta vurduğunu söyledi. Bayraktar, yıllardır öğretmen açığının bulunduğu bölgede son terör olaylarının ardından öğretmen açığının yanı sıra kapalı olan okul sayısında artış yaşandığını ifade etti. Sendika Şube Başkanı Erzurum dahil bölgedeki bir çok ile ataması yapılan öğretmenlerin terör olaylarının yoğun yaşandığı ilçe ve köylere gidip görev başı yapmak yerine istifa ettiklerini kaydetti.

Erzurum'da terör olaylarının yaşandığı ve riskli köylerdeki öğrencilerin ilçe merkezlerine taşınmasını ve buradaki okulların kapatılarak öğretmenlerin can güvenliğinin sağlanmasını isteyen Müfit Bayraktar, şunları kaydetti: "Maalesef terör olaylarının yaşandığı güney ilçelerine bağlı köylerde öğretmenlerin can güvenliği kalmadı. 3 bin 200 öğretmen açığının bulunduğu Erzurum'da terör nedeniyle eğitim problemler yumağı haline geldi. Güney ilçeleri ve köylerindeki öğretmenlerde had safhada sıkıntı var. Son atamalarla görev yerlerini gören çok sayıda öğretmen can güvenliği bulunmadığı için istifa etti. Hükümet seçim sandığı taşıyacağına, terör bölgelerinde öğretmenlerin can güvenliği için öğrencileri ilçe merkezlerine taşısın. Bölgedeki yatılı bölge ilköğretim okulları aktif hale getirilsin."

Bayraktar, okullarda and okunmasını yasaklayan hükümetin ilkokul birinci sınıfların ders kitaplarına and koymasını ise siyasi ikiyüzlülük olarak nitelendirerek, "Andımızı yasaklayan hükümetin, birinci sınıfların ders kitabına yeniden andımız şiirini koyması siyasi ikiyüzlülük. Hem andımızı yasaklayacaksınız okullarda okutmayacaksınız hem de kitaplarda bu şiire yer vereceksiniz. Bunu anlamak mümkün değil." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bayraktar: Sandık taşıyacağınıza öğrencileri taşıyın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER